Accenture og UKEjakten

Foto: Accenture

Fordelt på ti reelle prosjekter, fikk 34 studenter muligheten til å teste ut livet som konsulent hos Accenture i sommer. Med Accenture som en av UKAs samarbeidspartnerne, var ett av prosjektene i tradisjonens tro å utvikle en applikasjon som skal brukes under festivalen.

Publisert:  07.10.2021
Tekst:  Accenture

Resultatet av dette ble UKEJakten.

Gruppen bak dette teknologiprosjektet besto av fire veiledere og fem studenter fra ulike studiebakgrunner. Målet med prosjektet var å ekspandere UKA ut i Trondheim by og skape engasjement blant festivaldeltakere til å utforske mer av byen. I seks uker skulle studentene bruke kreativitet, erfaring og ny læring til å utvikle et fungerende produkt, og ikke minst ha det gøy og bli kjent med Accenture og de andre sommerstudentene.

– Flere av oss studerer ved NTNU og noen har også vært UKEfunker, så det var utrolig gøy og motiverende å jobbe med noe vi kan relatere til og som andre kan ha glede av under festivalen. Selv om prosjektet virket overveldende i starten, fikk vi alltid tett oppfølging av veilederne og hverandre, og sto aldri på bar bakke! (Beatrice Kiær, 4. klasse Ingeniørvitenskap og IKT)

Kort oppsummert består internshipet av programmering, en bratt læringskurve og utallige ispauser. I tillegg fikk studentene prøve seg på Fangene på fortet, en rebus gjennom Oslo sine gater og flere volleyballturneringer mot andre prosjektgrupper. Med hovedkontor på Fornebu, var sjøen også lett tilgjengelig for en dukkert.

Mot slutten av internshipet presenterte studentene resultatet av sommerprosjektet for de andre prosjektgruppene. I UKEJakten blir man presentert med et kart over ulike QR-koder som er plassert rundt omkring i Trondheim. Hver QR-kode er knyttet til en utfordring som kan løses for å få poeng. Symbolikken bak UKEJakten er at ved å scanne disse QR-kodene og løse tilhørende utfordringer skal vi sammen låse opp byen etter en lang periode med nedstengning.

– Vi gleder oss til å teste ut sommerprosjektet vårt i praksis, og håper så mange som mulig vil være med for å låse opp og samle poeng. Og husk, der det er poeng, hører det også med premier! (Amund Normann, 4. klasse Nanoteknologi)

Ikke gå glipp av muligheten for en spennende og lærerik sommer! Accenture har åpnet for søknader for Discovery Program, Summer Internship og Graduate Program. Se mer her: https://www.accenture.no/student

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer