Skrevet av: Vilde Nybakken

Å sette ord på hva UKA betyr for henne, synes Kari Kubberud er vanskelig. Det rommer så utrolig mye – gode minner, bekjentskaper, tilhørighet, samhold, og så videre.

– Som student er det alltid en god ide å engasjere seg i noe, prøve noe nytt, og det er sjetteopptaket til UKA en perfekt mulighet til.

Høsten 2015 syntes ergoterapistudenten det var på tide å prøve noe helt nytt. Til tross for liten til ingen erfaring med å spille stortromme i orkester, endte store deler av fritiden den høsten på dette instrumentet. Det angrer hun ikke på et sekund.

– Jeg tenkte: fuck, jeg bare gjør det. Du kommer ganske fort inn i det. Man er mye sammen og kommer ganske tett på hverandre en periode. Da blir man gode venner.

Kanskje er et verv i sjetteopptaket inngangsporten til en lengre fartstid i studentfrivilligheten i Trondheim, eller så blir det med det. Uansett anbefaler Kari alle nye og nysgjerrige studenter å hoppe i det.

– Det er et veldig godt sted å starte, spesielt hvis du er ny i byen. Starte med et lite UKEverv og så baller det kanskje på seg videre. Du får oppleve hjertet av studentfrivilligheten i Trondheim fra innsida, og det er en god måte å bygge nettverk og å få erfaring på. Og du får garantert nye venner.

For Kari startet det hele da hun søkte Samfundet som fersk student, noe hun er glad for i dag. Omgangskretsen hennes fra studietiden består for det meste av folk hun har blitt kjent med gjennom studentfrivilligheten, og der har UKA-15 en helt spesiell plass.

– Jeg sitter igjen med en masse gode minner, en masse vennskap, og har lyst til å gjøre det igjen! Det er veldig artig å ha vært en del av en så tradisjonsrik studentfestival som det UKA er, å få innsikt i hva som skal til for å bygge en festival. Når jeg blir nitti skal jeg sitte og fortelle om da jeg var med på UKA-15, smiler Kari.

– Mitt beste UKEminne er å spille på ulike skoler. Vi fikk ungene til å skrike så høyt de kunne, men så fikk vi ikke stoppa dem etterpå heller, ler Kari Kubberud, som på bildet sitter på stortromma med resten av Strindens Promenade Orchester UKA-15.

Til nysgjerrige og potensielle UKEfunker har hun en tydelig oppfordring:

– Ikke vær redd for å hoppe ut i det. Bare gjør det! Du kommer ikke til å angre.