Tekst: William Eilertsen

Mandag 2. oktober klokken 12 stod et knippe håpefulle studenter og trippet på Stripa. UKEsjefen sto nemlig klar til å klippe snoren til UKEbutikken og erklære den for åpnet. Det er området som til vanlig oser av de hippeste kaffeodører, nærmere bestemt Café Sito, som huser geskjeften. Det er UKA som står for drift av butikken, men lokalet lånes av Sit. Dermed er UKEbutikken et godt eksempel på hvordan UKA og Studentsamskipnaden samarbeider for studentenes beste.

-Det er jo studentene vi er her for, svarer Frøydis Aune Dybdal på spørsmål om hvorfor Sit låner bort lokalet til UKA. Frøydis er områdeleder i Sit, og har blant annet ansvar for forpleiningsavtalen mellom Sit og UKA. I tillegg er det hun som har koordinert arbeidet med UKEbutikken fra Sit sin side.

-Vi håper jo at utlånet kan skape litt goodwill for Sit, som kanskje kan føre til at flere studenter får opp øynene for andre tilbud vi har. Så langt har samarbeidet fungert kjempegodt, både når det kommer til UKEbutikken, men også på andre fronter, som for eksempel forpleining, utdyper Frøydis.

I tillegg til å være med i trekningen av kul merchandise, var de som deltok på åpningen garantert oktoberfestkostyme, noe som tradisjonelt har blitt revet bort de første åpningstimene. Utenom oktoberfestkostyme selges alt fra UKEkolleksjonen, som er gensere og t-skjorter spesialdesignet for 100 årsjubileet til UKA, til beer-pong-utstyr i UKEbutikken. Andre godsaker du kan få tak i er jubileumsboken, UKEflagg, tradisjonsrike revyplakater, bøttehatter, UKEglass, partyeffekter og mye mer!

UKEbutikken er noe som absolutt er verdt å få med seg. Har du ikke vært innom butikken enda, er det bare en ting som gjelder – ta turen!

UKEbutikken vil holde åpent under hele UKA. Mandag til fredag holdes den åpen fra 08:00-18:00, mens på lørdager er den åpen fra 1200:1500.