Skrevet av: Sandra Victoria Holst

Gjør spillelisten klar og gled deg til konserthøst; her er UKAs artist!

”UKAs artist” er et konsept som vil tilby konserter med ny og spennende musikk. Tre kommende artister vil i løpet av hver sin tildelte uke spille tre konserter under UKA-17. Disse konsertene vil finne sted på Klubben, som er Studentersamfundets nest største scene. Tidligere år har artister som Farao, Blondage (som da het Rangleklods), Gold Panda, Audrey Horne og First Aid Kit vært UKAs artist. Vil årets tre artister pryde framtidens musikkscene? Enn så lenge, kom og hør på dem mens du kan (du trenger ikke billett)! Konsertene med UKAs artist er nemlig inkludert i inngangsbilletten til Studentersamfundet.


Phlake til UKA

Først ut som UKAs artist’17 er Phlake! Duoen består av danske Mats Bo (vokal) og Jonathan Elkær (beats). Med en moderne miks av RnB og pop tok de musikkverden med storm etter at debutsingelen ble sluppet i 2015. På kort tid har låtene ”Angel Zoo” og ”Pregnant” blitt spilt mer enn 20 millioner ganger på Spotify. Phlake har begynt å krysse landegrenser og første steg var ”Angel Zoo” som ble inkludert i den amerikanske TV-seiren Scream.

Under Danish Music Awards 2016 vant duoen fem av totalt syv nominerte priser for albumet Slush Hours. UKA har mye å glede seg til da Phlake er to av Danmarks mest aktuelle musikere. De spilte i fjor blant annet på Roskildefestivalen hvor de slo publikumsrekord på Rising scenen. Dette førte til at Roskilde for første gang måtte stenge av begge broene til festivalområdet. I tillegg til dette skal de, under årets Roskilde, være åpningsakten på den legendariske Orange Stage. Phlake skuffer ikke som liveband og det er bare å glede seg til de inntar Klubben 10., 11. og 12. oktober.