UKEtoget gjenoppstår i oktober!
Foto: foto.samfundet.no

I forbindelse med åpningen av UKA, Norges største kulturfestival, går tusenvis av studenter sammen om å gjenopplive UKEtoget den 5. oktober!

Publisert:  07.05.2019
Tekst:  Eirik Sande

UKEtoget er en tradisjon som stammer fra den aller første UKA i 1917, men har ikke vært arrangert siden 2001. Tradisjonelt har UKEtoget vært selve startskuddet for UKA, hvor byens studenter går sammen om å bygge gruppevise flåter og farkoster til allmenn skue og begeistring.

Til UKA-19 ønsker vi å gjenskape disse magiske øyeblikkene, og sørge for at hele Trondheim igjen kjenner på at UKA har erobret byen. Den 5. oktober vil derfor flere tusen studenter marsjere, spasere og danse seg gjennom Trondheims gater for å markere starten på årets UKE.

UKEsjef Julian Mæhlen har siden våren 2018 jobbet for å gjenopplive den gamle tradisjonen, og ser fram til å vise fram det brede spekteret av Trondheims studentliv:

“UKEtoget har dype symbolske røtter i Trondheim. Det synliggjør studentfrivilligheten for byens befokning, der deltakerne får representerer sin egen studiebakgrunn. Det finnes ikke mange anledninger der studentene får vise seg fra sin beste side som en samlet enhet, og hvor vi viser vårt mangfold, vår kreativitet og vår gjennomføringsevne. Trondheim er en studenterby, og UKEtoget er beviset! Det er noe Trondheim bør være stolt over, fordi vi har de lykkeligste studentene i landet.”

Toget vil gå fra Hovedbygningen til NTNU og tradisjonen tro ende opp i Midtbyen. Her vil det reises et tårn, det mest spektakulære av alle UKEtogets fantastiske konstruksjoner. Fra dette tårnet, som ifølge tradisjonen skal være høyere enn Olav Tryggvason, vil UKEsjefen erklære byen for beleiret og UKAs åpning.

Planleggingen er allerede godt i gang blant studentene, og blant linjeforeningene på Gløshaugen jobbes det allerede med både farkoster og tårn.

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer