UKA flytter igjen inn i Cirkus - nå som telt!
Foto: foto.samfundet.no

Nesten 70 år etter at Cirkusbygningen i Prinsens gate ble revet får UKA igjen et lokale med samme navn!

Publisert:  26.08.2019
Tekst:  Eirik Sande

Under UKA-19 skal det reises et telt på Fengselstomta bak Samfundet som kalles opp etter bygget hvor Studentersamfundet holdt til fram til dagens bygg stod klart i 1929. 90 år etter at Casa Rossa ble reist, og mer enn 65 år etter at utvidelse av huset først ble foreslått, går UKA i front for å utvide tilbud med et nytt lokale!


Selve teltet har utforming som et ekte sirkustelt, men er betydelig mer solid. Med konstruksjon og interiør i tre er det en sjarmerende konstruksjon som legger til rette for å skape magiske øyeblikk gjennom hele oktober. Inne i Cirkus, som vil ha en maks kapasitet på drøyt 500 personer, vil det gjennom festivalen bli arrangert selskapsmiddager, temafester, konserter og forestillinger - med andre ord vil det være et like fleksibelt lokale som resten av Samfundets scener og barer!


Cirkus åpnes 3. oktober med et spektakulært åpningsshow, med flere spennende innslag. I tillegg til opptredener fra Strindens Promenade Orchester og NTNUI Dans kommer selve dragdronningen av Trondheim, Brittany Fierce, og verdens mest sette utbryterartist, den norske illusjonisten Lord Christian. Summen av disse innslagene vil virkelig skape magiske øyeblikk og en fantastisk åpningskveld!

Blant de andre arrangementene Cirkus vil huse er hypnoseshow med Torgrim Holte, kanskje Norges mest anerkjente hypnotisør, den 8. oktober. Holte, som mange kanskje kjenner som “han som hypnotiserte Erik Follestad i Spårtsklubben”, står for et utrolig underholdende og interaktivt show hvor publikum får være kveldens stjerner. I tillegg tar fysiker og programleder Andreas Wahl med seg sitt vitenskapshow “Energisk - et vitenshow” til Cirkus mandag 21. oktober. Wahl, kjent som programleder for Folkeopplysningen og Med livet som innsats på NRK, tar med seg en koffert full av eksperimenter som virkelig fremhever naturvitenskapens magi og spektakulære særegenheter. Enten man elsker naturfag, trenger motivasjon til eksamen eller bare setter pris på et godt show er det duket for en festaften når Wahl returnerer til studiebyen sin!

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer