UKA lanserer Romkappløpet i samarbeid med Accenture
Foto: Grafikken

Usikker på hva du skal delta på under UKA? Romkappløpet er et sosialt spill som hjelper deg med å få det beste ut av UKA-19!

Publisert:  26.09.2019

Spillet er enkelt: Basert på en personlighetstest blir man gruppert til et rom på Samfundet og kan konkurrere sammen med romkamerater om å vinne UKEopplevelser. Som en bonus får man anbefalinger til arrangementer som kan være interessante for deg og belønner deltakere for å oppsøke andre deltakere.

Hvordan har vi fått til dette lurer kanskje du? I forkant av hver UKE samarbeider sommerstudenter i Accenture med UKA om et felles teknologiprosjekt. Tidligere har dette resultert i UKEappen og Vennskaper. I år har seks studenter fra NTNU (informatikk, kybernetikk, fysikk og matematikk, nanoteknologi) og UiO (informatikk) laget Romkappløpet. Konseptet er utarbeidet sammen med UKA, med mål om å kunne skape de beste UKEopplevelsene. Du kan konkurrere med andre studenter, møte nye mennesker, vinne fete premier og få anbefalinger på arrangementer basert på dine egne preferanser.

Prosjektleder Karin Rustenberg og funksjonell arkitekt i Accenture, er glad for at løsningen endelig er lansert og håper at det kan skape enda flere gode UKEopplevelser:

- Først og fremst har det vært veldig lærerikt og spennende å jobbe med dette teknologiprosjektet for UKA. Vi har måttet ta ansvar for alle faser i prosjektet, fra tidlig planlegging til utvikling, test og drift av løsningene. Som tidligere UKEfunk har det vært en stor motivasjon å være med på å lage et produkt som jeg håper kan skape engasjement og bidra til gode UKEopplevelser for besøkende under UKA-19.

Hvilke teknologier har dere brukt?

- Teknologiene vi har brukt er AWS og React. Vi har brukt smidig metodikk og design thinking for å utvikle produktet.

Det ryktes om at du også var NTNUer en gang i tiden?

- Ja, det stemmer. Jeg har selv studert fysikk og matematikk på NTNU. I etterkant av studiene har jeg blant annet jobbet som løsningsdesigner og prosessdriver.

Karin har heldigvis også fått god hjelp av andre NTNUere. Teknologistudentene Tonja Jospeh og Silje Øvstetun har vært med gjennom hele prosessen.

- Å gå fra å være teknologistudent til å være back- og frontendutviklere og designere på et par uker var både utfordrende og sinnsykt gøy. Det var veldig kult å være med å bygge en hel løsning fra start til slutt, forteller Tonja.

- Vi fikk også sett hvordan design thinking kan fremme kreativitet i et reelt prosjekt - en erfaring veldig få studenter får oppleve. Vi fikk raskt eierskap til prosjektet og det var veldig morsomt å se hvordan en slik kreativ og faglig utfordrende prosess også knyttet oss sammen som en gjeng. Det var topp stemning i gruppa! Legger en engasjert Silje til.

Ta testen og finn ut hvilket rom du tilhører på romkapplopet.com. Bli med å konkurrere om fete premier sammen med dine romkamerater.

Måtte det beste rommet på Samfundet vinne!

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer