Intervju med PR-sjef UKA-21

Vi snakker både om verv, hvordan det er å være med i UKA under en pandemi, hva UKA er for Maren og hva hun tenker om kvinnedagen!

Bæjjoehtimh:  12.03.2021
Teekste:  UKA-21

Maren Mood er en 24 år gammel Bygg- og miljøteknikk student som har hatt flere verv, både UKEverv og andre, gjennom sine snart fem år på Gløshaugen. Vi møtte henne over en kopp deilig kaffe på Edgar, og pratet om hva UKA er for henne. Maren har under UKA -21 vervet som PR-sjef, og har blant annet ansvaret for UKEtoget og UKEtårnet, som er to av hennes favorittoppgaver. Vi snakker både om verv, hvordan det er å være med i UKA under en pandemi, hva UKA er for Maren og hva hun tenker om kvinnedagen! Praten går løst om hva som skjer i UKA for tiden, hva Maren syns er aller morsomst med UKA og noen interne spøker om zoom-fester. Vi får vite at det beste er å få møte nye folk, og med to nyopptatte UKEfunker med oss, så trives Maren godt.

Hvorfor søkte du UKA, og hvorfor nøyaktig det vervet?

Jeg var jo med i UKA-19, og har alltid vært veldig engasjert i studentlivet. Så at UKA hadde opptak og trengte noen til å jobbe med UKEtoget, syntes jeg var veldig spennende. Jeg har vært aktiv i Aarhønen, som er linjeforeningen til Bygg- og miljøteknikk, og der har vi gjort mye gøy! Når jeg skulle intervjues til denne stillingen i UKA så sa jeg at jeg ikke visste hva en stuntgeneral var, siden jeg også hadde søkt det, men at jeg ville jobbe med UKEtoget. Jeg hadde vel egentlig ikke tenkt å søke UKA på nytt, men tenkte at jeg enten skulle gå all inn eller ingenting. Da ble valget enkelt!

Har du hatt tidligere verv under UKA?

Var med i 19, som markedskoordinator i 4. opptaket

Hva har vært det beste med UKA-21 til nå?

Da vi jobbet med prøveslippet. Det syntes jeg var skikkelig gøy siden det var første gang jeg så hele seksjonen jobbe sammen. Det var også første gang det ga mening at vi skulle jobbe sammen som en gjeng. Ellers sånne her ting, når jeg får møte nye folk. Opptakene er veldig motiverende, det å få nye folk gir oss på en måte litt ny energi. Ellers må det være sangriakvelder på Strossa.

Hva er worst-case scenario for UKA som PR sjef?

Jeg har nærmet meg de allerede. Jeg har for eksempel annonsert på Facebook om gamle ting, endte opp med å annonsere for billetter til revyen i -19. Det er det som er skummelt med PR, ting som gjøres feil blir veldig synlig. Alle ser hva jeg gjør hvis jeg driter meg ut, og hvis sensitiv informasjon slipper ut. Med tanke på korona og smitteutbrudd så har dette krysset tankene våre en god del, det jo selvfølgelig noe vi skal, og vil, unngå. Vi har også fått mye nytt å bryne oss på med tanke må smittevern, planlegging og tilrettelegging.

Hvorfor skal folk søke UKA?

Hvorfor ikke?
Det er sykt kult, man får være med på noe som er veldig profesjonelt uten å ha bakgrunnskunnskapene for dette. Jeg får prøve ting jeg ikke kan fra før, og det er utrolig gøy å møte nye folk og få nye bekjentskaper. Mye av UKAs samfunnsoppdrag er å gi noe til studentene, kanskje enda viktigere nå når studentene trenger en ansvarlig arrangør for å kunne feste og ha det gøy! Da er det greit at UKA tar på seg litt det ansvaret syns jeg.

Er det noe med UKA som har vært vanskelig og utfordrende?

Ja, alt!
I en liten periode i høst hvor det var mye som skjedde med tanke på korona så var vi ganske stressa. Vi begynte å planlegge med mye fokus på “pandemi”. Vi vil jo gi et folk et sosialt tilbud, men det kan være ganske vanskelig når det er maks antall folk, skjenkestopp, anbefalinger og påbud. Vi vil jo gi en belønningen til studentene, noe de kan glede seg over og se frem til. Det er veldig rart med denne tiden, vi setter liksom pris på en zoom-fest.

Hvorfor tror du at UKA får så utrolig mange frivillige hver gang det arrangeres?

Det var et godt spørsmål!Det samme gjelder nok for Samfundet, men jeg tror at det er så etablert at mange ønsker å være en del av det. Mange som har hørt om Samfundet og UKA, har hatt bekjentskaper som har vært med (foreldre, venner osv.). Du finner jo noe for alle, noen liker å snekre, noen liker å tegne. Dette står sterkt i Trondheims studentsamfunn.

Hva gleder du deg mest til under UKA-21?

Jeg gleder meg til promenadekonserten. Å stå å danse i elgseters gate er noe jeg ser så utrolig frem til. Avduking av UKEnavnet, ikke minst. Jeg får også besøk av familien, det gleder jeg meg til! Da skal jeg ta med familien på huset og vise de hva jeg har holdt på med! Ellers er det nok bare UKEfølelsen som jeg gleder meg til at skal ta over!

Har du noen planer 8. Mars?

UKEstyremøte, og så skal lære meg kontering, altså jobbe litt med regnskap. Nei, kanskje jeg må feire litt med jentene i PR-styret på kvelden. Har hørt rykter om kake og vin.

Hva betyr kvinnedagen for deg?

Jeg synes det er en veldig viktig dag. Det er kanskje ikke noe man tenker så mye over, men man blir obs på det i visse settinger; at det ikke er like likestilt som man tror. Vi har det bra i Norge, men slik er det ikke i alle andre land. Det er viktig å ikke glemme det, og sette fokus på, samt sette pris på den kampen de før oss har tatt.

Drømmeartist du hadde booket på UKA?

Jeg er todelt- Pitbull eller Staut, Staut er da folkemusikk. Ellers for å være litt aktuell må jeg slå et slag for Tones og Veronica Maggio, og Astrid S da. Faktisk er jo alle som er sluppet til nå kvinner! Det er jo kult.

Hva gjør man som PR-sjef?

Min visjon er jo å løfte UKEtoget til nye høyder, UKEtårnet også. Tror Max har litt høydeskrekk da, men det får gå bra. Synes det er gøy å være både i UKEstyret og ha litt overblikk, og samtidig være litt hands-on. Jeg har jo lært utrolig mye om strategier, egentlig lært mye generelt. Men synes nesten sånne her ting er det morsomste! Å få møte alle som er med i UKA.

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Lohkh vielie