UKAs selskapsmiddager

Foto: foto.samfundet.no

På bakrommet for UKAs eksklusive og elegante selskapsmiddager finner man Selskapsgjengen. Fokuset ligger på å gi gjestene en treretters de aldri vil glemme – men hvordan skal de få til dette?

Bæjjoehtimh:  28.08.2021
Teekste:  Ida Svendsrud

Jeg har snakket med Tyri, Ingrid og Marthe, som alle er en del av Selskap. Marthe og Tyri ble tatt opp i 4. opptaket og er henholdsvis drikke- og utstyrsassistent og assisterende kjøkkenassistent. Ingrid ble tatt opp i 5. opptaket og er drikke- og utstyrsmedarbeider, og alle tre er klare for å servere både god mat, drikke og UKEstemning under selskapsmiddagene i høst.

Fortell litt om menyene for selskapsmiddagene
I likhet med tidligere UKEmenyer fokuserer vi også i år på et slags nordisk tema på både mat og drikke. Vi har forsøkt å bruke mest mulig norske og kortreiste matvarer, som blant annet flere rotgrønnsaker. De tre ulike menyene man kan velge mellom har enten en hovedrett med kjøtt, fisk eller vegetaralternativ. I alle disse menyene har miljøet stått i fokus, blant annet har vi svin i stedet for storfe i kjøttversjonen av miljøhensyn. På grunn at den mye omstridte avokadodebatten har vi også ekskludert dette fra vår meny, og vi ønsker heller å inkludere spennende råvarer som man kanskje ikke alltid bruker i middagene man lager til hverdags. Dette gjenspeiles også i dessertene, hvor vi har laget en norsk vri på tradisjonelle franske desserter ved for eksempel å benytte oss av tindved og stikkelsbær som vi finner mye av i områdene rundt Trondheim. I drikkemenyen – særlig den alkoholfrie – finner vi også igjen det særnorske preget. Her har vi saft både med granskudd, mjødurt, tyttebær og blåbær. Safta kommer fra en lokal produsent, og vi er veldig fornøyde med dette.

Hvordan har prosessen vært for å sette sammen de ulike menyene?
Det har vært en krevende prosess, da man ønsker å tilfredsstille alle mulige behov. Det er som sagt tre ulike menyer, ikke kun grunnet ulike preferanser, men også pris. Tanken er at vegetar- og fiskemenyen kanskje passer bedre for studenter ettersom de er litt billigere, mens kjøttretten kan passe for dem med litt tjukkere lommebok eller kjøttelskerne. Det var ikke kun fryd og gammen å sette sammen ølmenyen og den alkoholfrie menyen da det er så mye ulikt å velge i, men vi er relativt sikre på at vi har kommet fram til de beste alternativene gjennom flere ulike prøvesmakinger. Disse prøvesmakingene har vært veldig morsomme å være med på, og er en del av det sosiale vi i Selskap driver med.

Apropos det sosiale, hvordan er miljøet i Selskapsgjengen?
Selskap er en utrolig god gjeng, som verken er for stor eller for liten. Gjennom mye tett jobbing, kursing og annet sosialt blir man godt kjent med hverandre og det er absolutt muligheter for å få venner for livet. Det må trekkes frem at vi alltid har jobbmat, altså at man får middager når man jobber. Dette er også utrolig koselig. Dersom man søker Selskap nå kan man tas opp som kokk eller servitør, og man trenger absolutt ingen forkunnskaper. I Selskap har alle forståelse for at dette kanskje er første gang du jobber med noe innen drift av selskapsmiddager, og det er absolutt rom for å prøve og feile. Selv om du ikke trenger å ha med deg noen kunnskaper inn i ditt verv, kan vi derimot garantere at du går ut av vervet med lommene fulle av erfaringer og kunnskap du kan bruke senere i livet. Det er faktisk ikke uvanlig at studenter som har jobbet frivillig under selskapsmiddagene i UKA får jobb på fancy serveringssteder og kaffesjapper etter endt verv. Søker du UKAs 6. opptak til Selskap får du også en supersosial og morsom «fadderuke» der fokuset ligger på det å bli kjent og å skaffe seg venner. Selv om det blir en del jobbing under UKA er hovedfokuset å ha det gøy sammen, og denne fadderuka legger grunnlaget for et skikkelig fint og unikt fellesskap.

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Lohkh vielie