Årets UKErevy!

Foto: foto.samfundet.no

UKErevyen er en revy som kan dateres helt tilbake til 1917, og i år er intet unntak. Den første revyen het Baccarat og var i all hovedsak ment som en måte å få inntekter til Studentersamfundet og deres virksomhet.

Bæjjoehtimh:  30.08.2021
Teekste:  Thyra Løvbugt

Etter dette har revyen vært en viktig del av UKA hver gang, foruten krigsårene 1941 og 1943 da festivalen ikke ble arrangert. Vi har tatt en titt bak revyens sceneteppe, og snakket med to koreografer om hvordan deres forhold til revyen er, hva de jobber med og deres forventninger til årets revy. Kort fortalt: det er bare å glede seg!

Stina Bang og Rikke Rønning er koreografene til UKErevyen og jobber sammen med skuespillerne og forfatterne for å lage den best mulige revyen. Begge har jobbet som danseinstruktører før, og de har òg samarbeidet før som koreografer og i lignende situasjoner.

Stina Bang Synnes (til venstre) og Rikke Tørstad Rønning

Stina Bang Synnes (til venstre) og Rikke Tørstad Rønning

Stina: Vi visste jo ikke at begge hadde søkt på stillingen en gang, men en felles venn gjorde det og sa ikke noe. Så når vi sa til hverandre at vi hadde fått stillingen så kjente vi at vi gledet oss veldig.

Rikke: Ja, det er jo en helt utrolig mulighet, og det at vi har jobbet sammen før gjør det jo litt enklere også, for vi vet litt hvordan den andre jobber.

Hva er det som har vært mest utfordrende så langt i vervet, om vi ser bort fra koronaen og plassbegrensning og lignende da.

R: Det har vel egentlig ikke vært så veldig mye utfordrende egentlig, utenom det med at alle skuespillerne lærer jo forskjellig.Så når vi ber dem om et dansetrinn eller noe sånn, ser det kanskje litt annerledes ut enn det vi hadde forventet oss. Men det er jo sånn som alltid skjer på en måte.

S: Ja, jeg er veldig enig. Alle vi har samarbeidet med, fra skuespillere til forfattere og musikere, er utrolig greie og behjelpelige. Vi alle vil jo at revyen skal bli så bra som mulig!

Hva er det morsomste dere har opplevd da? Om dere klarer å trekke frem en ting da.

S: Haha, ja, det var det da. Nei, det er nok hele greia egentlig, denne revyen er utrolig morsom. Du kommer til å le gjennom hele forestillingen liksom, så manuset og musikken bygger jo veldig på det. Da prøver jo vi også å bygge opp under det med dansen og bevegelsene. Det er også veldig gøy når vi bare kaster noen dansetrinn på skuespillerne og de tar det på strak arm med en gang. Det er utrolig morsomt!

R: Ja, det er flere hendelser jeg husker der jeg og Stina bare har kødda rundt egentlig og laget masse rare dansetrinn, og ler og sier « Haha, hva om vi får dem til å gjøre dette da», og så sier en av oss «Ja,, hva om vi faktisk gjør det?». Det er også veldig gøy.

Med dette er det bare å si, gled dere til revyen! Ikke bare har vi mye latter i vente, men et godt skrevet manus, med dans og musikk som skal få frem alle mulige slags følelser! Billettene til revyen legges ut for salg snart! Gå inn på UKA.no for mer informasjon, så sees vi i Storsalen!

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Lohkh vielie