Intervju med UKAtech

UKAtech nærmer seg med stormskritt! Dersom du har en liten nysgjerrigper boende i deg, eller du generelt lar deg fascinere av det nyeste innenfor tekniske duppeditter burde du ta turen til Dødens dal den 9. oktober.

Bæjjoehtimh:  03.10.2021
Teekste:  UKA-21

Med et mangfold av bedrifter i et eget showroom-område, foredragsholdere i verdensklasse, og et program skreddersydd for å forbløffe hele byens befolkning med et innsyn i den fremadstormende teknologiske verden vi lever i.

Vi satte oss ned med arrangementsjef Jenny Sandgren Østenstad og arrangementansvarlige Synne Moe Trettenes og Astrid Marie Solli for å høre mer om hva UKAs egen teknologikonferanse kan tilby.

For de som ikke vet; hva er UKAtech?

UKAtech er en teknologikonferanse som retter seg mot studenter, og årets tema er fremtidsteknologi. Hva vil skje, og hvordan? Vi prøver å sette lys på både negative og positive sider av temaet ved å utforske dette på forskjellige måter, men hovedsaklig gjennom et konferanseformat. Men til forskjell fra andre typiske karrieredager og lignende, er det her stort fokus på selve teknologien og at de du møter på stand faktisk er de samme folkene som står bak og utvikler og forstår teknologien.

UKAtech er ment for alle, dagsarrangementet har ikke noen aldersgrense, og vi har et program og innhold som treffer mange flere enn bare de som studerer tekniske fag.

Kan dere utdype hva dere mener med at UKAtech skiller seg fra karrieredager og andre liknende konferanser?

Vi satser mer på et interaktivt showroom-område, hvor man uhøytidelig kan oppsøke, prøve ut og lære om ulike teknologier man kanskje ikke har hørt om før. Tenk på det som et teknisk museum hvor man kan gå rundt og faktisk oppleve spennende teknologi og møte de som utvikler den. Det vil selvfølgelig være en god mulighet til å knytte kontakter og møte en fremtidig arbeidsgiver her også, og vi vil at UKAtech skal ha et avslappet preg hvor det i like stor grad er fokus på å ha det gøy og lære noe nytt. Man skal rett og slett kunne tilfredsstille sin indre nysgjerrighet!

UKAtech er jo som dere nevner delt opp i to arrangementer, ett på dagtid og ett på kveldstid. Hva kan man forvente av de ulike arrangementene?

På dagtid er det kortere foredrag, gjerne ikke mer enn ti minutter lange. Det er mer ting som skjer, blant annet panelsamtale, live-podkast og generelt mer messestemning med mingling. På kveldstid er foredragene lengre, og det blir flere sitteplasser. Her kommer også de mest kjente navnene. I tillegg har Kristoffer Lo et kult kunstnerisk innslag. Tenk mer TED Talks-aktig stemning enn konferanse. Så må det nevnes at ølkranene åpner på kveldsarrangementet, som har 18-årsgrense.

Kan dere trekke frem noen spesifikke foredrag som man absolutt ikke bør gå glipp av?

På dagsprogrammet synes vi filmskaper Tonje Hessen Schei er et veldig spennende navn. Hun skal snakke om en ny algoritmisk verdensorden. På kveldsprogrammet serverer vi UKAs mest internasjonale program, da hackeren Jamie Woodruff kommer og skal hacke live på scenen. Tidligere utenriksminister og nåværende president av World Economic Forum, Børge Brende, vil gi et foredrag fra Genève. Så er jo selvfølgelig Michio Kaku rosinen i pølsa her. Han har skrevet flere bestselgende bøker og er et kjent ansikt og stemme fra mange TV-programmer. På UKAtech vil han holde foredrag om hvordan vitenskapen vil revolusjonere det 21. århundre. Konferansier under kveldsprogrammet vil være ingen ringere enn Eirik Norman Hansen. Han vil entusiastisk geleide oss gjennom, og sette sitt eget preg på aftenen. Det ryktes bruk av deepfake-video og flere gøyale duppeditter.

Hvordan passer UKAtech inn med resten av UKEprogrammet?

UKAs visjon i år er jo «Det umulige blir mulig», og vi mener at gjennom å vise frem teknologiens muligheter og faktisk vise at ting blir mulig, er en manifestering av selve UKEvisjonen. Ikke alle studenter har den samme interessen og teoretiske forståelsen av teknologi, men vi tror at vi har sydd sammen et veldig tilnærmelig opplegg som gjør det relevant og spennende for alle. Det er viktig for oss at foredragene og showroom-området ikke blir for teoretisk anlagt, slik at vi kan nå ut til flere.

UKA og UKAtech rett rundt hjørnet. Har dere en siste pitch for hvorfor man dra på UKAtech?

Det blir jævlig bra, rett og slett. Vi lover god, avslappet stemning hele dagen, og vi har definitivt noe for alle. Hvem vil vel ikke briefe med kloke sitater fra Børge Brende og Michio Kaku når man senere på kvelden inntar Bodegaen for å jakte andre former for tilfredsstillelse enn det intellektuelle.

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Lohkh vielie