Ord fra tidligere UKEfunker del 2

Foto: foto.samfundet.no

UKA har opptak! Hva vil det egentlig si å være frivillig i Norges største kulturfestival? Vi har snakket med noen UKEfunker fra UKA-19.

Bæjjoehtimh:  30.08.2020
Teekste:  Maren Mood

Maren Noreng

Studie: Indøk

Hvilken stilling hadde du i UKA-19?

Jeg var markedsføringskoordinator og var en del av Strategigjengen. Med denne stillingen var vi innom et bredt spekter av arbeidsoppgaver fra prosjektplanlegging til gjennomføring på byggeplassen. I tillegg hadde jeg sammen med fire andre markedføringskoordinatorer ansvaret for å ta opp og lede ca 15 byggere og malere.

Hvorfor søkte du UKA?

I løpet av fire år på NTNU hadde jeg funnet ut at jeg trivdes veldig godt med å ha det travelt, prøve nye ting jeg ikke nødvendigvis kunne så godt fra før og møte nye mennesker - så jeg skjønte jo ganske fort at UKA kom til å passe meg helt perfekt! I tillegg var UKA-19 min siste sjanse til å få vært med på UKA, og jeg vet ikke helt om man kan si at man har rundet studenttilværelsen i Trondheim uten minst ett UKEverv.

Hva er ditt beste UKEminne?

Det må være da vi sammen med hele markedsføringen satte opp Sjøormen i Nidelva. Vi var en stund usikre på om det i det hele tatt kom til å gå, så da den endelig var opp var stemningen i taket!

Hva vil du si til en som vurderer å søke UKA?

At det er en opplevelse for livet! I tillegg ville jeg anbefalt å bruke litt tid på å lete gjennom og lese om de ulike stillingene, for det finnes så utrolig man kule muligheter. Et siste tips er kanskje å forberede seg på at det kommer til å ta en del tid, så rydd kalenderen og forbered deg mentalt, sånn at du kan være med 100 % på alt du vil under UKA, da tror jeg man får den beste UKEopplevelsen.

Daniel Bahram

Studie: Bioingeniør

Hvilken stilling hadde du i UKA-19? Hva gikk arbeidsoppgavene ut på?

I UKA-19 satt jeg i kulturstyret som eventsjef. Event er gjengen som arrangerer alt av arrangement på Huset som ikke er konserter, selskapsmiddager og teater. Dette innebærer planlegging, organisering og gjennomføring av >70 eventer under UKA. Dette gjøres i samarbeid med et eventstyre, -utviklere, -medarbeidere og DJer. Totalt var vi femti stykker i gjengen.

Som eventsjef skal du ha et overordnet ansvar og overblikk over alle eventene deres. Du har stor frihet til å påvirke innholdet selv samt gjennomføring av “drømmeprosjekter” i samarbeid med styret og utviklerne dine. Som leder går det mye ut i planleggingsarbeid av typen “papirarbeid”, møteinnkalling og ledelse, mailing, personalansvar og delegering og oppfølging av prosjekter og arbeidsoppgaver. I tillegg har du sammen med din økonomiansvarlig ansvar for føring av budsjett som presenteres for UKEstyret flere ganger i løpet av tida som eventsjef.

I tillegg var jeg en del av HusU som dirigent for UKEkoret Pirum.

Hvorfor søkte du UKA?

Etter flere år i kormiljøet på Samfundet følte jeg at det var på tide å utvide horisonten litt og ta på et ambisiøst verv utenfor sangermiljøet. Motivasjonen bak dette var personlig utvikling, sosialt og faglig nettverk samt erfaringer som kommer til gode senere i arbeidslivet.

Hva vil du si til en som vurderer å søke UKA?

Ikke tenk - bare gjør det! Det er tidkrevende og ambisiøst, men definitivt en opplevelse for livet! #magiskeøyeblikk

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Lohkh vielie