Ukens UKEfunk: Maria Valentina Lauvsnes

"Jeg er over gjennomsnittet glad i å bade, så ikke bli overrasket om dere ser meg på en rosa flytemadrass på skansen i all slags vær.”

Published:  14.06.2023

UKA vil i oktober bestå av 2000 frivillige studenter som alle har hver sin unike historie. Ukens UKEfunk gir deg et innblikk i hvem folkene bak UKA virkelig er.

Hils på Maria - vår UKEbutikkansvarlig!

Maria er 21 år gammel og kommer fra Namsos. Hun er nettopp ferdig med andreåret på bachelor i biologi.

Maria ble først med som frivillig på Huset i 2021, og da som caféansvarlig i Edgar. “Jeg forelsket meg i studentfrivilligheten,” forteller hun. Med et ønske om å gjøre noe nytt, søkte hun på en stilling innenfor økonomi i UKA. Som UKEbutikkansvarlig er hun en del av salgsgjengen.

Even Åge Smedshaug

Maria beskriver hverdagen med vervet sitt i UKA som fylt med spennende og varierte utfordringer, som hun får takle sammen med et team av gode støttespillere. Det å bli kjent med og lære av så mange forskjellige mennesker, er noe av det Maria anser som det beste med vervet i UKA. . I tillegg gir møter med andre UKEfunker gode muligheter for å være sosial og føle tilhørighet. “Jeg gleder meg masse til å oppleve UKA som UKEfunk for aller første gang,” forteller hun.

Som ansvarlig for UKEbutikken, jobber Maria med å bestemme hvordan butikken og “merch-bodene” skal driftes. Hun bestemmer blant annet hvilke produkter som skal selges. Gjennom vervet sitt har hun også fått muligheten til å samarbeide på tvers av gjengene i UKA.

Maria har tatt del i festlighetene under UKA før, som del av frivilligheten på Huset. Fra UKA-21 kan hun blant annet fortelle om hennes første møte med den såkalte H-helgen. I og med at denne helgen falt ganske nært 31. oktober regnet hun med at H-en naturligvis sto for Halloween. Entusiastisk tok hun for seg utkledningen, malte ansiktet gult og tok på seg en blå parykk. “Jeg krysset fingrene for at jeg skulle vinne kostymekonurransen,” ler hun. Men inne på Samfundet ble hun møtt av både unge og gamle mennesker, som alle var ikledd gallaantrekk og daljer (ettersom H-helg står for Husets helg). “Da var det ikke like gøy å være Marge Simpson!”

Under UKA-23 skjer det mye forskjellig, og Maria har mye hun ser frem til: “Jeg gleder meg til revy, konserter og alt av sprell,” sier hun blant annet. Litt ekstra spesielt for henne er Trønderfest, da dette gir hennes indre namsosing et lite utspring. Annet enn store arrangementer og festligheter, ser hun frem til et Trondheim i full UKEblomstring. Det er alle de små tingene, som å høre en ropende støntegjeng løpe rundt med UKEflagg, se gamle frivillige returnere til byen, og å oppleve heten av et overfylt Samfund.

Other news

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Read more