Konserter du ikke vil gå glipp av

Endelig kommer de til UKA!

Published:  13.09.2023

Store og små konserter. Kjente navn og sanger alle kan. Nå kommer de for å ta scenen under UKA.

Sirkus Eliassen

Fenomenet er tilbake og klar til å sette fyr på scenen! Sirkus Eliassen er på vei til UKA for å sparke i gang en fest du sent vil glemme. Et tiår tilbake i tid herjet de dansegulv over hele landet med hits som "Hjem til dæ", "Opp ned bak frem", "Før du går", og "Æ vil bare dans". Og nå, akkurat som en episk comeback, skjer det igjen!

De energiske brødrene Erik og Magnus utgjør denne dynamiske duoen, og de er ikke fremmede for suksess. De klatret til topps på alle radiolistene, solgte plater i antall som kan knapt telles, og ble kronet som årets hit under Spellemannprisen i 2012. I tillegg stjal de andreplassen i Melodi Grand Prix i 2013!

Etter en lengre dvaleperiode våknet de opp i august 2022, og nå er de klare for å levere en uforglemmelig festopplevelse. Spørsmålet er ikke lenger "Vil du bare danse?" – det er mer som "Hvordan kan du si nei?" Sirkus Eliassen kommer endelig hjem til oss, og den store festen går av stabelen under UKA den 15. oktober. Gjør deg klar for en uforglemmelig kveld med Sirkus Eliassen!

Fay Wildhagen

Fay Wildhagen har raskt etablert seg som en unik kraft i den internasjonale musikkscenen. Med sin evne til å blande lydlandskaper og skamløst ignorere trender og sjangre, har Fay skapt et kunstnerisk univers som er umulig å kategorisere. I tillegg til lett å elske! Med inspirasjon fra ikoniske musikalske legender som Arcade Fire, Feist og Bon Iver, har Wildhagen funnet sin egen, organiske musikalske plass. Allerede som 21-åring ble hun betraktet som en gitarvirtuos i Norge.

Fay Wildhagens talent, lidenskap og ubegrensede entusiasme har vunnet over både publikum og kritikere. Allerede før hennes debutalbum “Snow” i juni 2015, hadde hun sikret seg plass på alle de viktigste norske musikkfestivalene. Gjør deg klar for en spektakulær konsertopplevelse i storslåtte Nidarosdomen.

Metteson

Onsdag 18. oktober kommer Metteson til Storsalen – få med deg dette unikumet av en artist på selveste lillelørdag! I 2021 vant Metteson prisen for å være årets stjerneskudd under by:Larm. Popmusikken hans fenger såpass mye at han får ros internasjonalt: The Guardian priser ham med at musikken hans høres ut som fremtiden innen pop. Musikalsk er han inspirert av artister som Perfume Genius, ABBA, George Michael og Robyn med et fokus på at låtene skal passe inn på dansegulvet. Sannelig ingen små navn å bli sammenliknet med!

Ikke bare har Metteson et talent for låtskriving og det musikalske. Bak artistnavnet skjuler skuespilleren Sverre Breivik seg. Fra skuespillerjobben vet han å inkorporere det estetiske og teatralske inn i forestillingene sine. Popteft, historiefortelling og et skjeivt uttrykk på scenen gjør forestillingene hans definitivt til noe for seg selv. Temaene kjærlighet og seksualitet er gjengangere i tekstene hans. Kombinasjonen av nyskapende pop og et sjeldent talent for scenen gjør at han maner frem svette dansegulv og store følelser. Vær tilstede når Metteson tilfører UKA glam, popmagi og rørende opplevelser!

“[...] he creates kaleidoscopic pop that is unashamedly grand and theatrical.” - The Guardian

Symfoniorkester

Ta del i et magisk filmeventyr sammen med Studentersamfundets Symfoniorkester! Under den dyktige ledelsen til dirigent Espen Andersen, vil Symforch transportere deg gjennom en følelsesrik reise gjennom minneverdige stykker fra filmmusikken. Fra hjertevarmende øyeblikk til episke scenarier, vil denne kvelden uten tvil vekke minner og gripe tak i hjertet ditt, enten du er en musikk- eller filmentusiast. Bli med oss og del denne stemningsmettede opplevelsen!

Fieh

Torsdag 19. oktober spiller Fieh i storstua til det runde røde! 8-mannsgruppa skal fylle Storsalen med sin kritikerroste funk. Mini-storbandet slapp i fjor “In the Sun in the Rain” som fikk meget pen omtale. I anledning albumet skriver Morgenbladet at “Selv på plate oser det en utemmet energi og en form for rik, musikalsk oppfinnsomhet av bandet som gjør denne musikken til deres egen”. Utemmet energi og musikalsk oppfinnsomhet: Det høres ut som akkurat det som trengs for å gi deg UKEfølelsen. Føl funk-vibrasjonene med Fieh!

Under UKA får vi oppleve helt ny musikk: Gruppa slipper et nytt album 15. september. Denne gangen er de inspirert av blant andre Anderson Paak og soul-legenden Amy Winehouse. På hjemmesiden deres lover de oss et retrofuturistisk lydlandskap med funk, neo-soul, pop og R&B. Det høres ut som en musikalsk terreng som må utforskes. La deg trollbindes og bergtas av dette kraftfulle ensemblet når de spiller under UKA.

Other news

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Read more