UKAs Artist

Under UKA kommer 3 up-and-coming artister for å spille på Klubben. UKAs artist er din gylne mulighet til å oppdage ny og spennende musikk.

Published:  16.09.2023

Artistene som er booket til UKAs artist er mellomstore artister som ikke nødvendigvis er veletablerte i Norge - eller som er mindre kjent for UKAs publikum. Konsertene er gratis for at så mange som mulig skal ha muligheten til å ta turen og bli kjent med en artist de ellers kanskje ikke ville sett.

Han gaiden

De er tilbake med ny musikalsk reise og liveopptreden! En talentfull trio bestående av Kristin Myhrvold, Ingrid Skåland Lia og Ragnhild Moan, som har satt sitt unike preg på Norges elektroniske undergrunnsverden. I tillegg til å ha fanget oppmerksomheten til musikkelskere over hele landet.

Trioen slapp sitt etterlengtede debutalbum "You called me your erika”, våren 2022, under det prestisjetunge plateselskapet Mutual Intentions. Dette ble raskt omtalt som en sensasjon. Med en harmonisk fusjon av lekne vokalharmonier, improvisasjon, sårbare tekster, dansbare beats og drømmende saksofon, har denne fine gjengen skapt et helt særegent lydunivers. Trioen har på alle måter klart å vinne hjertene til både kritikere og fans, og spilt på blant annet Øyafestivalen og by:Larm. I tillegg til dette er han gaiden aktuell i 2023 på Trondheim Calling og klare for å gi ut nytt materialet av musikken sin.

Her vil du få med deg en minneverdig liveopptreden som inkluderer bevegelse, visuelle elementer og spesialdesignede kostymer. En unik mulighet til å bli dratt i han gaidens fengende musikalske univers, en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Bo Milli

UKAs artist presenterer Bo Millie! Bo Milli er en av de mest spennende artistene på den norske indiescenen, og hun spiller i Klubben tirsdag 10. og onsdag 11. oktober. Ikke minst spiller hun på ISAK kultursenter torsdag 12. oktober. Hun imponerte pressen under by:Larm i Oslo i 2022, og har senere spilt blant annet på Øya og Malakoff. P3 Urørt anbefaler samtlige av singel-utgivelsene hennes. Det er blitt spådd at 2023 blir hennes store gjennombruddsår. Hun skal på turné i Tyskland, Østerrike og Sveits, men vi er så heldige å få høre henne før hun drar. Ta del i gjennombruddseventyret – å gå glipp av å høre hennes gitardrevne pop helt gratis under UKA blir nesten for dumt.

Artisten fra Karmøy holder nå til i Bergen, og dekkes da naturligvis av Bergens Tidende. De sparer ikke på kruttet når de roser henne: Hun er et stjerneskudd med den beste musikken på denne siden av sommeren. I tekstene hennes tar hun opp temaer de aller fleste unge burde kjenne seg igjen i. Som i sangen “FOMO”, hvor tematikken er om å miste en kul fasade fordi følelsene flommer over. Et annet eksempel er sangen “Come after me”, hvor hun fantaserer om at crushet skal komme løpende ut fra en fest etter henne i det hun drar. Man må kunne si at hun skriver ærlige sanger, fylt med selvreflekterende øyeblikk som fanger opp en travel tankeverden. Bli revet med av tekstene og gitarspillet hennes i Klubben!

Blæst

Det danske hit-bandet Blæst kommer til UKA i høst. Den 24. og 25. oktober er det duket for en utrolig konsertopplevelse med det som trolig kan være et av Danmarks beste liveband. Blæst har i de siste årene hatt stor suksess, til tross for vanskelige omstendigheter verden rundt. Bandet møtte fulle hus over hele Danmark, selv før de hadde fått vist deres evner som liveband. Til sommeren skal de åpne Orange Scene på Roskilde Festival, som er noe av det største man kan gjøre i Danmark som artist. Blæst sin svært avslappende og tilbakelente holdning har nådd publikum både gjennom radio og konserter. De groovy og delikate popsangene er preget av “en ukuelig musikalsk fremdrift”. De har fengende sanger med lyrikk som tar for seg det nære og de små hverdagslige øyeblikk. Med sangen “Ego”hadde gruppen sitt gjennombrudd på radio. I februar utga de singelen “Juice”, som har blitt en av de mest spilte sangene på dansk radio. I likhet med singelen “Ego”, gikk “Juice” direkte inn på spillelistene til både NRK P3, og P4 her hjemme. Nå skal de ut på en omfattende turné med EP-en “Stiv Kuling”.

UKAs Artist

Other news

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Read more