Opplev ny musikk

Opplev noe av det beste innen ny musikk på Samfundets mest spennende konsertlokale.

Published:  16.09.2023

Kanskje du finner ditt nye favorittband? Her håndplukkes en rekke uslipte diamanter av ymse sjangre for at du skal kunne oppdage dem før de blir kjente.

Kristine Bø

Up-and-coming artist, låtskriver og musikkprodusent fra Trondheim; Kristine Bø er klar for å innta scenen og levere en herlig konsertopplevelse fylt med ny musikk. Med sin lidenskap for låtskriving og en sterk interesse for korarrangement og vokalproduksjon, har Kristine skapt seg en særegen sound. Konserten på Knaus vil være en perfekt anledning for publikum å oppleve hennes fengende melodier med ærlige tekster som mange vil kjenne seg igjen i. Hennes musikk kan beskrives som organisk og behagelig norsk popmusikk. Kristine Bø henter inspirasjon fra et bredt spekter av artister, både moderne som Veronica Maggio, Oskar Linnros og No. 4, samt eldre jazzklassikere som Chet Baker..

Vepsestikk

Vepsestikk er et alternativt rockeband fra Bergen som eksperimenterer med ulike elementer fra punk, proggressiv rock og jazz, noe som resulterer i et spennende heksebrygg av melodiøs bass, våt gitar, groovy rytmer og improviserende trompeter.

Musikken har blitt beskrevet som «en type jazzpunk av det virkelig catchy slaget og i 2022 vant kvartetten Eggstockfestivalen i Bergen, og de har siden det blant annet spilt på Feriekolonien på USF Verftet, Havstrømfestivalen og Vill Vill Vest. Sistnevnte førte til en strålende anmeldelse i BT.

Con Jon

Funksjangeren representerer en leken frihet for både musikere og publikum. Med det i hjertet, vil Con Jon slippe lytteren fri fra hverdagens bekymringer. På det gule, falmede gulvet på øvingsrommet begynte en prosess drevet av begeistringen de fant i hverandres uttrykk og spillestil. I denne sammensetningen oppdaget de det de mener er viktigst i musikken: spillegleden.

Con Jon spiller hovedsakelig funk, men har også inspirasjon fra en rekke forskjellige sjangre som for eksempel soul, rock og jazz. Dette bidrar til et unikt lydbilde, med eksentrisk og dansbar musikk. Sammen med bandets ekstraordinære scenetilstedeværelse er det umulig for publikum å ikke bli involvert.

Vrengt

Vrengt, et gnistrende musikkensemble, tråkker i fotsporene til post-punkens støyende råhet, den moderne indierockens uavhengighet, 60-tallets psykedelias drømmende tåke og den alternative rockens grensesprengende kreativitet. Bandet har siden 2017 inntatt scenen med uforglemmelige opptredener på steder som Idyll-festivalen, Samfundet, Vulkan Arena og en rekke andre uforglemmelige opplevelser.

Vrengt er den definitive inkarnasjonen av ungdommelig vitalitet og scenepresens, og deres kraftfulle liveopptredener har fanget oppmerksomheten til de mest innflytelsesrike musikkskikkelsene. Dette inkluderer blant annet P3 og deres Urørt-liste, som har forelsket seg hodestups i deres musikk.

Sakte flyt

En artist som har rørt hjertene til fans og kritikere med sin unike blanding av tekniske ferdigheter og samfunnsengasjement. Sakte flyt har etablert seg som en uunnværlig skikkelse i den voksende undergrunnsbevegelsen innen norsk hiphop.

I 2021 kom han ut med debutalbumet “Hvite skygger”, som representerer en milepæl i hans karriere, og en forsmak på hva som skulle komme. Nå i 2023 er han tilbake med et nytt prosjekt, “Sakte ser deg 3: Blindt brorskap”. Her får vi dypt personlig og ærlig innsikt i hans egen verden, levert over skitne boom-bap beats, som gir lytterne en uforglemmelig musikalsk opplevelse.

Samuel Burns

Midt mellom Norges majestetiske fjellområder og pulserende jazzscener, finner du Samuel Burns og deres unike musikalske verden. Her er livets kontraster, angst og glede side om side. Et sted som inviterer deg til å drømme, og noen ganger la deg rive med i musikalsk eksplosjon under midnattssolen.

Synne Sørgjerd

Synne Sørgjerd er en spirende norsk popartist som allerede har begynt å skape bølger med sin unike blanding av gitarferdigheter, dyktig låtskriving, humor og en god dose selvironi. Hennes første utgivelse på Playground Music er en skikkelig hit med tydelige spor fra de gitar- og trommedrevne 90-tallslåtene.

Låten hennes “Siden du dro”, utforsker temaet å plutselig miste den fremtiden man trodde man hadde, og dermed også den personen man trodde man var. Sangen kaster lys over den utfordrende reisen med å omdefinere seg selv for å finne frihet og muligheter som er større enn de man tidligere hadde forestilt seg.

Leg Mode

Leg Mode er et Oslo-basert band som helst ikke vil settes i bås. Likevel opplyser de om at de er et slags rockeband. Så sent som i februar i år slapp Leg Mode en selvtitulert EP. UKA gir deg nå mulighet til å følge med på det nyeste som skjer på den norske rockescenen. Ikke bare er det nytt, det er også anbefalt av P3 Urørt.

Som lyttere kan vi forvente leken sjarm og tøffe riff. Bandet kan garantere at du vil like deres to siste sanger, som mimrer tilbake til de store alternative rockebandene fra 90- og 2000-tallet. Samtidig har de en fot støtt plantet innenfor RnB-kultur.

Other news

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Read more