Personvern

Sist oppdatert: 2019-09-02

Personvernerklæring

Brukerens rettigheter

Brukeren har, jfr. Personopplysningsloven artikkel 15-21, rettigheter i forbindelse med bruken av personopplysninger. I forbindelse med UKAs bruk av personopplysninger kan du har rett til å be oss:

  • Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.
  • Slette opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag til å oppbevare.
  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger.
  • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss.
  • Gi deg en kopi av personopplysninger om deg.
  • Oppdatere dine personopplysninger.

Hvis du mener vi behandler personopplysninger i strid med Personopplysningsloven har du rett til å klage til Datatilsynet. Mer informasjon om dette finnes på Datatilsynet sine nettsider. Før du eventuelt gjør dette vil vi gjerne at du tar kontakt med oss, slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.

Endringer i personvernerklæringen

Dersom det innføres betydelige endringer i personvernerklæringen, vil alle eksisterende samtykker invalideres.

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om personvern på uka.no kan du kontakte UKAs personvernombud:

  • Kontaktperson: Andreas Bjelland Berg
  • E-postadresse: personvern@uka.no
  • Telefonnummer: +47 992 15 973

Data som samles inn

Ingen data som samles inn på uka.no blir delt med en tredjepart utover det som er beskrevet her, med mindre det er påkrevd av norsk lov. Detaljer rundt innsamlet data er gitt under.

Nyhetsbrev

Dersom du melder deg på nyhetsbrevet vårt blir epostadressen din lagret, og du vil motta et nyhetsbrev med jevne mellomrom. Vi bruker ikke adressen din til andre formål. Listen over påmeldte epostadresser oppbevares på Mailchimp sine systemer, og faller derfor under deres databehandlingsvilkår. Ellers er listen tilgjengelig for et utvalg personer i UKA som jobber med nyhetsbrevet. Du kan til enhver tid melde deg av nyhetsbrevet ved å besøke lenken nederst i epostene du mottar, eller ved å kontakte personvern@uka.no.

Billettkjøp

Ved billettkjøp prosesseres kortnummer og CVC2 i et PCI DSS-sertifisert miljø og deles bare med betalingsleverandør PayEx og innløser Swedbank. Selv lagrer vi de siste fire sifrene i kortnummeret, hva som er kjøpt, IP-adresse, nettleserversjon og epostadresse. Dette lagres i fem år i henhold til bokføringsloven. Personinformasjonen vi lagrer er tilgjengelig for personer i UKA som bedriver billettsalg, kundestøtte for billettsalg, markedsanalyse eller utvikling de tekniske systemene. I tillegg deles data om hvilke billetter du kjøper med Facebook og sammenstilles med informasjon fra din facebookprofil.

Sporingsverktøy

Vi benytter oss av datainnsamlings- og analyseverktøyene Google Analytics og Facebook Pixel. Dersom du samtykker til det, vil verktøyet samle informasjon om ditt besøk på uka.no. Dette gir oss statistikk som gjør det lettere å målrette markedsføringen vår. I tillegg til databehandlerene nevnt under, er informasjonen tilgjengelig for personer i UKA som bedriver markedsanalyse eller utvikling av nettsiden.

Google Analytics

Vår relasjon til Google som databehandler reguleres av Google Ads Data Processing Terms, Version 1.2 (2019-08-26). Hovedelementene i relasjonen er:

  • Google er underlagt personvernforordningens bestemmelser.

  • Google Analytics samler informasjon om kjønn, alder, interessert, antall tidligere besøk med tilhørende tidspunkt, forrige nettsted, besøksstart, besøksslutt, omtrentlig posisjon og IP-adresse. Innsamlet data korreleres med unike identifikatorer for å bygge en profil av brukeren.

  • Google benytter seg av en rekke underleverandører som er underlagt de samme betingelsene som Google er i databehandlingsavtalen.

  • Kunde- og hendelsesdata oppbevares i inntil 26 måneder eller i maksimalt 180 dager etter at avtalen med Google opphører.

Facebook Pixel

Vår relasjon til Facebook som databehandler reguleres av Betingelser for Facebook-bedriftsverktøy (2019-08-26) og Databehandlingsbetingelser (2019-08-26). Hovedelementene i relasjonen er:

  • Facebook er underlagt personvernforordningens bestemmelser.

  • Facebook kan lagre og bruke kontaktinformasjon (som navn, epostadresse og telefonnummer), hendelsesdata (som handlinger utført på nettstedet, inkludert knapper som trykkes på og skjemaer som fylles inn) og hvilke billetter du kjøper. Denne informasjonen korreleres med brukerens Facebookprofil og -aktivitet.

  • Facebook kan sette bort deler av sine databehandlingsforpliktelser til en underordnet behandler, men denne behandleren er da underlagt samme begrensninger som Facebook.

  • Kunde- og hendelsesdata oppbevares i inntil 24 måneder eller i maksimalt 180 dager etter at avtalen med Facebook opphører.

Det ser ut til at du har deaktivert javascript eller at nettleseren din ikke kjører javascript riktig. Google Analytics er derfor ikke aktiv. Hvis du ikke har deaktivert javascript, vennligst kontakt IT-komiteen på itk@samfundet.no.