Informasjon

English

Norges største kulturfestival

UKA er Norges største kulturfestival og eldste studenteruke. Den har blitt arrangert i Trondheim annenhver høst siden 1917, med unntak av krigsårene 1941 og 1943. Neste UKE arrangeres fra 07.–31. oktober i 2021.

UKA skal levere den økonomiske forventningen til Samfundet, gjennom gode opplevelser og et godt omdømme. Både UKA og Studentersamfundet drives av frivillige studenter.

UKErevyen er kanskje UKAs viktigste arrangement. Hver UKErevy har et unikt navn, og dette navnet bærer også den aktuelle UKE. Navnet er hemmelig til festivalen åpnes.

Ved siden av revyen settes det opp to intimforestillinger: Nattforestillingen, som siden 90-tallet har servert publikum mørke, krim og thriller, og Barneteateret.

Helgene under UKA er spesielle. Allværsjakken blir skiftet ut med gallaantrekk og hver helg er noe eget. G-helg (Gamlekaras helg) er en tradisjonsrik helg hvor gamle Trondheimsstudenter kommer tilbake til byen for å feire jubileer, treffe gamle kjente og se UKErevyen.

S-helg er Studentenes helg, hvor studenter fra hele landet kommer for å se revyen og oppleve UKEfølelsen.

H-helg står for Husfolkets helg. Da kommer tidligere og nåværende funksjonærer i Studentersamfundet, UKA og ISFiT for å se revyen og ha sine tradisjonsrike middager. H-helg markerer også at Studentersamfundet går tilbake til vanlig drift etter festivalen.

Helger under UKA-21:

B-helg: 08.–10. oktober
G-helg: 15.–17. oktober
S-helg: 22.–24. oktober
H-helg: 29.–31. oktober

Vanlige spørsmål

Hva kan jeg gjøre hvis jeg har glemt noe i Dødens Dal?

Alt som blir glemt igjen i Dødens Dal vil bli tatt med til Luka på Studentersamfundet. Grunnet begrenset kapasitet vil alt av klær bli overlevert til Frelsesarmeen hvis det ikke blir hentet innen 48 timer. Verdisaker derimot vil bli oppbevart til noen kommer å henter det.

Hva betyr priskategoriene "medlem" og "ikke-medlem"?

Hvis du er medlem av Studentersamfundet i Trondheim kan du kjøpe billetten din til medlemspris. Denne vil da kun være gyldig sammen med et gyldig medlemskort og du må da ta med deg medlemskortet for å få innslipp på arrangementet. (Hvis du kjøper billettløst vil medlemskortet ditt fungere som billetten, og du må da ha med deg dette medlemskortet for å få innslipp.)

Medlemmer ved Samfunnet i Ås og Studentersamfunnet i Bergen kan også kjøpe medlemsbillett ved fremvisning av gyldig medlemsbevis.

Kan jeg legge billetten på medlemskortet mitt?

Velger du alternativet “billettløst” når du kjøper billett blir selve medlemskortet ditt billetten. Da vil du kun trenge å ha med medlemskortet til arrangementet. Merk: Du kan kun ha en billett på medlemskortet for hvert arrangement, resten vil da komme på e-post.

Hvordan blir betalingsløsningen under UKA?

Publikum i Dødens dal og Cirkus vil kunne betale for drikkevarer og mat ved bruk av eget bankkort og kan benytte ’’tapping’’ til alle transaksjoner under 400 kroner. Den nye løsningen vil erstatte det tidligere brukte ’’cashless’’ systemet. Løsningen vil gi en mer sømløs publikumsopplevelse med redusert køståing!

Hvordan får jeg billetten jeg har kjøpt?

Når du har betalt for billettene får du en bekreftelse på kjøpet via e-post, denne vil inneholde billettene som du da må printe ut og ta med på arrangementet. Mer informasjon om hvordan du åpner filen med billettene vil komme i samme e-post. Hvis du er medlem av Studentersamfundet og velger “billettløst” vil selve medlemskortet ditt fungere som billetten og du vil da kun trenge å ta med dette til arrangementet.

Vi er en gruppe som vil bestille billetter til revy og selskap

Hvis dere er en gruppe mennesker som vil bestille billetter til revyen og selskapsmåltid kan dere sende en henvendelse til pakketilbud@uka.no
Muligheten til å reservere revybilletter og selskap er nå åpent.

Jeg har kjøpt medlemsbillett, men er ikke medlem

Under UKA vil vi sette opp en billettbrakke ved Bunnpris Samfundet og en servicebrakke ved inngangen til Dødens dal. Her vil det bli mulig å bytte fra medlemsbillett til ikke-medlem. Det er bare å møte opp ved billettbrakken under åpningstidene (fra slutten av september) eller ved servicebrakken før konsertstart, så blir det ordnet.

Er UKA bare for studenter?

Du må ikke være student for å delta på UKA sine arrangementer. Med hundrevis av arrangementer er UKA Norges største kulturfestival og har noe for alle.

Hvordan blir jeg medlem av Studentersamfundet?

Klikk deg inn på samfundet.no for mer informasjon om hvordan du kan bli medlem av Samfundet.

Hva er G-helg?

G-helg er “gamlekaras helg”. Dette er en tradisjonsrik helg hvor gamle Trondheim-studenter kommer tilbake til byen for å feire jubileer, treffe gamle kjente og se UKErevyen.

Datoer: 15.–17. Oktober
Antrekk: Galla

Hva er S-helg?

S-helg er studentenes helg. Denne helgen er for studentene og det kommer studenter fra hele landet for å se revyen og oppleve UKEfølelsen.

Dato: 22.–24. Oktober

Hva er H-helg

H-helg er “husfolkets helg”. Dette er helgen gamle og nåværende gjengmedlemmer og funksjonærer fra Samfundet, UKA og ISFiT kommer for å se revyen og ha sine tradisjonelle middager.

Datoer: 29.-31. Oktober
Antrekk: Galla

Hvor finner jeg informasjon om arrangementet?

Informasjon, starttid på arrangementet og aldersgrense vil du finne på arrangementets sider, uka.no. Når arrangementet starter og aldersgrense vil du også finne på billetten din.

Pakketilbud: Selskap og revy

Selskap

Selskapsmiddagene er et ekstraordinært mattilbud til UKAs gjester – for de som er ute etter å unne seg det lille ekstra. Selskapsgjengen serverer middager til UKAs gjester hver fredag, lørdag og søndag i løpet av festivalen. Middagene er 3- eller 4-retters menyer, laget og servert av UKEfunker i lokaler rundt omkring på Samfundet. Man kan også bestille tilhørende drikkepakker til maten for å gjøre opplevelsen komplett.

Helger under UKA-21:

B-helg: 08.–10. oktober
G-helg: 15.–17. oktober
S-helg: 22.–24. oktober
H-helg: 29.–31. oktober

Vi har åpnet for forespørsler til reservasjon av selskapsmiddag og revy. Ved spørsmål kontakt pakketilbud@uka.no.

Revy

Revyen var det som startet kulturfestivalen UKA i 1917 og UKErevyen kan sees på som hjertet av UKA. Fra 1917 til i dag har mye endret seg, men studentene på Samfundet setter fortsatt opp revy annethvert år. Fra å være en halvimprovisert forestilling, har UKErevyen gradvis blitt et mer og mer ambisiøst prosjekt. Med unntak av instruktør, er alle de ca. 180 personene som bidrar frivillige.

I høsten 2021 er vi i gang igjen, og i løpet av oktober setter vi opp over 30 forestillinger. Vi gleder oss til å vise publikum hva vi har å by på og høre latteren spre seg gjennom Trondheim by.

Personvern

Se personvernsiden for informasjon om hvilke persondata UKA lagrer, hvilke sporingsverktøy som brukes og hvordan du kan endre ditt samtykke.

Samarbeidspartnere

Spørsmål om Hovedsamarbeidspartneren eller samarbeidspartnerne? Ta kontakt med Næringslivssjef, Esten Melhuus

UKA sine pressefasiliteter

Link til UKAs akkrediteringssystem

Akkrediteringssystem

Akkreditering for presse og foto

All presse må søke om akkreditering gjennom UKAs eget system. Alle søknader vil bli behandlet, og søkeren vil motta en epost med informasjon om hvilke arrangementer det er innvilget akkreditering til. Planer for dekning bør beskrives i kommentarfeltet på slutten av hver side. De fleste konserter og arrangementer har lyd- og fotorestriksjoner som må overholdes og vil bli opplyst om i hvert enkelt tilfelle. Dersom arrangementet har en aldersgrense vil det ikke bli gitt akkreditering til personer under gitt alder. Vi ber om forståelse for begrenset kapasitet og mulighet for avslag uten videre begrunnelse. På grunn av stor pågang vil vi kreve at frilansere må kunne dokumentere tidligere oppdrag fra medier eller andre publiseringsportaler. Ved interesse av opptak i form av film og lyd, ta kontakt på presseakkreditering@uka.no

Akkreditering for bransje

Det vil også være mulig for bransjefolk å søke om akkreditering til UKA-21. Med bransje menes aktører innenfor musikkproduksjon, booking, festivaler og andre store arrangementer. Det bør bli gitt begrunnelse i hvert enkelt tilfelle av bransjeakkreditering. Bransje søker gjennom samme system som presse.

Velkommen til UKA-21!
Spørsmål utover dette rettes til:
Pressesjef
(Kun mediehenvendelser)
Frida Jerve
pressesjef@uka.no


Bruk av Fotogjengens bilder

Fotogjengens bilder kan brukes til presse som omhandler UKA uten kostnad mot kreditering av bildene med følgende: Foto: foto.samfundet.no.
For bruk av bilder, ta kontakt med fg-salg@samfundet.no.

Merk at Fotogjengens bilder ikke gis ut gratis i forbindelse med saker som ikke omhandler UKA eller ISFiT. Herunder gjelder normal praksis.
Ta kontakt med fg-salg@samfundet.no. for spørsmål.

Frivillig

UKA og UKEfølelsen

Annenhver høst arrangeres UKA av rundt 1800 frivillige som jobber for at alle som deltar på festivalen skal få oppleve den beryktede UKEfølelsen. Selve festivalen varer i tre og en halv uke, men veien til selve festivalen er felles for alle de frivillige.

Det er seks opptak til UKA. UKEsjefen velges allerede cirka halvannet år før den aktuelle UKE, og tar deretter opp sitt styre kort tid etter. UKEstyret tar så opp sine gjengsjefer og nestledere, som i neste opptak tar opp sine gjengstyrer, som så tar opp nye UKEfunker i sine gjenger.

Har du lust til å være med og skape Norges største kulturfestival? Les mer her.

Seksjonene


Kontaktinformasjon

Generelle henvendelser

post@uka.no

Reservasjoner G-helg og H-helg

pakketilbud@uka.no

Booking (konserter)

booking@uka.no

Billetter

Kundestøtte for billettkjøp
Kontakt: billett-support@uka.no

UKEsjef

Max Meinich

ukesjef@uka.no

992 15 971

Presse

Frida Jerve

presse@uka.no

992 15 971


Adminsjef

Guro Prestegårdshus

adminsjef@uka.no

992 15 973

Ansvar for internkommunikasjon, IT, rekruttering og velferd for frivillige

Kultursjef

Live Wermundsen Mork

kultursjef@uka.no

992 15 978

Ansvar for alle kulturarrangementer på Samfundet, deriblant UKErevyen, intimteater, konserter, kurs og foredrag

PR-sjef

Maren Mood

pr-sjef@uka.no

992 15 977

Ansvar for samarbeidspartnere og markedsføring av UKA

Arenasjef

Adrian Padget

arenasjef@uka.no

992 15 974

Ansvar for arrangementer, drift og sikkerhet i Dødens dal

Driftssjef

Annika B. Vigsnæs Taule

driftssjef@uka.no

992 15 975

Ansvar for drift, sikkerhet og servering på Studentersamfundet under UKA

Økonomisjef

Guro Larsen

okonomisjef@uka.no

992 15 972

Ansvar for budsjett og regnskap, billettløsninger og betalingssystemer


Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer