Informasjon

English

Norges største kulturfestival

UKA er Norges største kulturfestival og eldste studenteruke. Den har blitt arrangert i Trondheim annenhver høst siden 1917, med unntak av krigsårene 1941 og 1943. Neste UKE arrangeres fra 07.–31. oktober i 2021.

UKA skal levere den økonomiske forventningen til Studentersamfundet, gjennom gode opplevelser og et godt omdømme. Både UKA og Samfundet drives av frivillige studenter.

UKErevyen er kanskje UKAs viktigste arrangement. Hver UKErevy har et unikt navn, og dette navnet bæres også av den aktuelle UKE. Navnet er hemmelig frem til festivalen åpnes.

Ved siden av revyen settes det opp to intimforestillinger: Nattforestillingen, som siden 90-tallet har servert publikum mørke, krim og thriller, og Barneteateret.

Helgene under UKA er spesielle. Allværsjakken blir skiftet ut med gallaantrekk og hver helg er noe eget. Fra 08. til 10. oktober er det B-helg, som er byens helg. Denne helgen byr blant annet på premiereforestilling for UKErevyen. Vaskeekte trøndere, byens mange studenter, ordføreren og et knippe kjendiser inviteres for anledningen, og Studentersamfundet fylles av skuelystne til UKAs åpningshelg.

G-helg foregår mellom 15. og 17. oktober. Dette er gamlekaras helg. Byen fylles med tidligere trondheimsstudenter, som vender tilbake til studentbyen sin for å oppleve nostalgien og finne tilbake til den gode UKEfølelsen.

22.–24. oktober er det S-helg, som står for studentenes helg. Denne helgen er ikke bare for byens studenter, men også for studenter fra resten av landet som får kjenne på UKEfølelsen.

H-helg tar plass fra 29. til 31. oktober og er Husfolkets helg. Den arrangeres til ære for alle som er eller har vært frivillig på Samfundet, i UKA eller i ISFiT. Dette er også helgen som avslutter hele festivalen før Samfundet returnerer til normal drift.

Helger under UKA-21:

B-helg: 08.–10. oktober
G-helg: 15.–17. oktober
S-helg: 22.–24. oktober
H-helg: 29.–31. oktober

Vanlige spørsmål

Spørsmål om billetter: uka.no/billetter

Hva kan jeg gjøre hvis jeg har glemt noe i Dødens dal eller på Samfundet?

Alt som blir gjenglemt igjen i Dødens dal vil bli tatt med til Luka på Studentersamfundet. Her kan man også kunne få tak i gjenglemt på Samfundet. Grunnet begrenset kapasitet vil alt av klær bli levert til Frelsesarmeen hvis det ikke blir hentet innen 48 timer. Verdisaker vil derimot bli oppbevart til noen kommer og henter det.

Hva betyr priskategoriene «medlem» og «ikke-medlem»?

Hvis du er medlem av Studentersamfundet i Trondhjem kan du kjøpe billetter til medlemspris. En billett vil kun være gyldig sammen med et medlemskort med gyldig oblat, og det er kun mulig å ha én billett per arrangement på samme medlemskort. Du må ha med deg medlemskortet for å få innslipp på arrangementet. Hvis du kjøper billettløst vil medlemskortet ditt fungere som billetten, og du må da ha med deg det aktuelle medlemskortet for å få innslipp.

Medlemmer ved Samfunnet i Ås og Studentersamfunnet i Bergen kan også kjøpe medlemsbilletter ved fremvisning av gyldig medlemsbevis.

Kan jeg legge billetten på medlemskortet mitt?

Dersom du velger alternativet «billettløst» når du kjøper billett blir selve medlemskortet ditt billetten. Da vil du kun trenge å ha med medlemskortet til arrangementet. Merk at du kun kan ha én billett på medlemskortet for hvert arrangement, resten vil komme på e-post.

Hvordan blir betalingsløsningen under UKA?

Publikum i Dødens dal og på Cirkus vil kunne betale for drikkevarer og mat ved bruk av bankkort og man kan benytte ’tæpping’ til alle transaksjoner under 500 kroner. Denne løsningen har erstattet cashless’-systemet som ble benyttet tidligere. Løsningen gir en mer sømløs publikumsopplevelse med redusert køståing!

Hvordan får jeg billetten jeg har kjøpt?

Når du har betalt for billettene får du en bekreftelse på kjøpet via e-post. Denne vil inneholde billettene som du da må printe ut og ta med på arrangementet. Mer informasjon om hvordan du åpner filen med billettene vil komme i samme e-post. Hvis du er medlem av Studentersamfundet og velger «billettløst» vil selve medlemskortet ditt fungere som billetten og du vil da kun trenge å ta med dette til arrangementet.

Vi er en gruppe som vil bestille billetter til revy og selskap. Hvordan går vi frem?

Hvis dere er en gruppe som vil bestille billetter til revyen og selskapsmåltid kan dere sende en henvendelse til pakketilbud@uka.no
Muligheten til å reservere revybilletter og selskap er nå åpent.

Jeg har kjøpt medlemsbillett, men er ikke medlem. Hva gjør jeg?

Under UKA vil vi sette opp en billettbrakke ved Bunnpris Samfundet og en servicebrakke ved inngangen til Dødens dal. Her vil det være mulig å endre billettype fra medlemsbillett til ikke-medlem ved å betale et mellomlegg. Det er bare å møte opp ved billettbrakken under åpningstidene (fra slutten av september) eller ved servicebrakken før konsertstart, så blir det ordnet.

Er UKA bare for studenter?

Du må ikke være student for å delta på UKA sine arrangementer. Med hundrevis av arrangementer er UKA Norges største kulturfestival og har noe for alle.

Hvordan blir jeg medlem av Studentersamfundet?

Klikk deg inn på samfundet.no for mer informasjon om hvordan du kan bli medlem av Samfundet.

Hva er G-helg?

G-helg er gamlekaras helg. Byen fylles med tidligere trondheimsstudenter, som vender tilbake til studentbyen sin for å treffe gamle kjente og se UKErevyen. Det er en tradisjonsrik helg hvor man kan gjenoppleve nostalgien og finne tilbake til den gode UKEfølelsen.

Datoer: 15.–17. oktober
Antrekk: Galla

Hva er S-helg?

S-helg er studentenes helg. Denne helgen er ikke bare for byens studenter, men også for studenter fra resten av landet som vil se UKErevyen og kjenne på UKEfølelsen.

Dato: 22.–24. oktober

Hva er H-helg

H-helg er Husfolkets helg. Den arrangeres til ære for alle som er eller har vært frivillig på Samfundet, i UKA eller i ISFiT, og de kommer tilbake for å se revyen og ha sine tradisjonelle middager.

Datoer: 29.–31. oktober
Antrekk: Galla

Hvor finner jeg informasjon om arrangementer?

Informasjon om starttid for arrangementer, aldersgrense, osv. vil du finne på hvert enkelt arrangements side på uka.no. Det vil også stå informasjon om arrangementet på billetten din.

Pakketilbud: Selskap og revy

Selskap

Selskapsmiddagene er et ekstraordinært mattilbud til UKAs gjester – for de som er ute etter å unne seg det lille ekstra. Selskapsgjengen serverer middager til UKAs gjester hver fredag, lørdag og søndag i løpet av festivalen. Middagene er 3- eller 4-retters menyer, laget og servert av UKEfunker i lokaler rundt på Samfundet. Man kan også bestille tilhørende drikkepakker til maten for å gjøre opplevelsen komplett.

Helger under UKA-21:

B-helg: 08.–10. oktober
G-helg: 15.–17. oktober
S-helg: 22.–24. oktober
H-helg: 29.–31. oktober

Vi har åpnet for forespørsler om reservasjon av selskapsmiddag og revy. Ved spørsmål, kontakt pakketilbud@uka.no.

Revy

Revyen var det som startet kulturfestivalen UKA i 1917 og UKErevyen kan ses på som hjertet av UKA. Fra 1917 til i dag har mye endret seg, men studentene på Samfundet setter fortsatt opp revy annethvert år. Fra å være en halvimprovisert forestilling, har UKErevyen gradvis blitt et mer og mer ambisiøst prosjekt. Med unntak av instruktør, er alle de ca. 180 personene som medvirker frivillige.

I høsten 2021 er vi i gang igjen, og i løpet av oktober setter vi opp over 30 forestillinger. Vi gleder oss til å vise publikum hva vi har å by på og høre latteren runge gjennom Trondheim by.

Arrangementsregler

Arrangementsregler for Dødens dal og Samfundet kan du se på uka.no/arrangementsregler

Personvern

Se personvernsiden for informasjon om hvilke persondata UKA lagrer, hvilke sporingsverktøy som brukes og hvordan du kan endre ditt samtykke.

Samarbeidspartnere

Equinor

Vi er et internasjonalt energiselskap som jobber for å ta en ledende rolle i energiomstillingen. Våre 21 000 kolleger utvikler energi fra olje, gass, vind og sol i mer enn 30 land. Dette skal sikre at vi kan fortsette å skape verdier også i en lavkarbonframtid. Strategien vår bygger på tre pilarer: sikker drift, høy verdiskaping og lave karbonutslipp.

Vi er blant verdens største operatører til havs, den største operatøren på norsk sokkel og den nest største eksportøren av gass til Europa. Samtidig er ambisjonen vår å ha karbonnøytral drift innen 2030, og å bli et klimanøytralt selskap innen 2050. Med en kompetent organisasjon og en lang historie tuftet på teknologi og nyskapning har vi et unikt utgangspunkt for å spille en ledende rolle i det grønne skiftet.

Equinor Logo

www.equinor.com

Accenture

Accenture er et ledende globalt teknologiselskap med ekspertise innen digitalisering, sky og sikkerhet. Vi tilbyr strategi og rådgivning, design, teknologi og driftstjenester og kombinerer erfaring og spesialisering i mer enn 40 bransjer. Vi driver verdens største nettverk av avanserte teknologi- og intelligente operasjonssentre, og våre over 500 000 ansatte betjener kunder i mer enn 120 land. I Norge omfavner våre 1000 ansatte endring for å skape verdi og suksess for våre kunder, aksjonærer, partnere og lokalsamfunn.

Accenture Logo

www.accenture.com

Bane NOR

Bane NOR står bak Norges største satsing på bærekraftig transport og gjennomfører de største utbyggingsprosjektene på fastlandet i Norge. Vi bygger ut, moderniserer og vedlikeholder infrastrukturen på jernbanen, digitaliserer trafikksystemene og utvikler stasjoner og knutepunkter. Å jobbe i Bane NOR er å jobbe for en bedre framtid. Jernbane er den mest bærekraftige måten vi kan flytte mennesker og gods på.

Prosjektene vi jobber med er store, komplekse, innen innen fagområder som blant annet geoteknikk, bygg og administrativt. Som ofte krever løsninger som ikke har vært prøvd før. Fagmiljøet er internasjonalt. Til sammen har vi spisskompetanse fra 13 ulike land på våre prosjekter.

BaneNOR Logo www.banenor.no

Norconsult

Norconsult er stolt samarbeidspartner med UKA-21. Sammen med dere gleder vi oss til å skape tidenes kulturfestival og uforglemmelige minner!

Norconsult er med mer enn 100 kontorer, Norges største, og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedrifter i Norden.
Våre tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Vi skal bidra til et bærekraftig samfunn gjennom nyskapende og målrettede rådgivningstjenester. Vi engasjerer oss i alle deler av utviklingen, fra idéfase til overordnede planer, prosjektering og driftsstøtte.

Våre medarbeidere er hver dag med på å påvirke fremtidens samfunn gjennom spennende og faglig utfordrende prosjekter og oppgaver innenfor våre hovedfokusområder bærekraft, digitalisering og samarbeid. En karriere hos oss innebærer kontinuerlig utvikling, både faglig og personlig, innen prosjekter, fag, marked og organisasjon.

Kulturen vår bærer preg av at vi stadig søker etter nye og bedre løsninger til det beste for våre kunder og samfunnet som helhet. Selskapets eiermodell, der medarbeiderne eier 100 % av aksjene, preger også vår bedriftskultur. Dette gir muligheten til å påvirke egen arbeidshverdag, strategi og retning, og bidrar sterkt til den positive ånd og innsatsvilje som selskapets kunder opplever.

Norconsult Logo

www.norconsult.no

Sit

Sit er stolt samarbeidspartner med UKA. Vi gleder oss til å feire studentene og studentfrivilligheten i Trondheim, og er klare nok en gang til å være en del av Norges største kulturfestival!

Sit, Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, skal bidra til at studentene trives i studiebyene, og at flere ønsker å studere her. I samarbeid med studentene skal vi utvikle attraktive velferdstilbud studentene har behov for.

Visjonen til Sit er “Vi skaper rom for meningsfulle studentliv”, og i styret sitter representanter valgt av studentene med stemmeflertall. Engasjerte ansatte, støtte til studentenes frivillighetskultur og et tett samarbeid med studentene og utdanningsinstitusjonene skal være grunnpilarene i vårt arbeid. Semesteravgiften brukes til velferdstilbud for studentene.

SiT Logo

www.sit.no

Har du spørsmål om hovedsamarbeidspartner eller andre samarbeidspartnere? Ta kontakt med Næringslivssjef Esten Melhuus

Pressefasiliteter

Link til UKAs akkrediteringssystem

Akkrediteringssystem

Akkreditering for presse og foto

All presse må søke om akkreditering gjennom UKAs eget system. Alle søknader vil bli behandlet, og søkeren vil motta en e-post med informasjon om hvilke arrangementer det er innvilget akkreditering til. Planer for dekning bør beskrives i kommentarfeltet på slutten av hver side. De fleste konserter og arrangementer har lyd- og fotorestriksjoner som må overholdes og vil bli opplyst om i hvert enkelt tilfelle. Dersom arrangementet har en aldersgrense vil det ikke bli gitt akkreditering til personer under gitt alder. Vi ber om forståelse for begrenset kapasitet og mulighet for avslag uten videre begrunnelse. På grunn av stor pågang vil vi kreve at frilansere må kunne dokumentere tidligere oppdrag fra medier eller andre publiseringsportaler. Ved interesse av opptak i form av film og lyd, ta kontakt på presseakkreditering@uka.no

Akkreditering for bransje

Det vil også være mulig for bransjefolk å søke om akkreditering til UKA-21. Med bransje menes aktører innenfor musikkproduksjon, booking, festivaler og andre store arrangementer. Det bør bli gitt begrunnelse i hvert enkelt tilfelle av bransjeakkreditering. Bransje søker gjennom samme system som presse.

Velkommen til UKA-21!
Spørsmål utover dette rettes til:
Pressesjef
(Kun mediehenvendelser)
Frida Jerve
pressesjef@uka.no


Bruk av Fotogjengens bilder

Fotogjengens bilder kan brukes til presse som omhandler UKA uten kostnad mot kreditering av bildene med følgende: Foto: foto.samfundet.no.

Merk at Fotogjengens bilder ikke gis ut gratis i forbindelse med saker som ikke omhandler UKA eller ISFiT. Herunder gjelder normal praksis.

For bruk av bilder eller ved spørsmål, ta kontakt med fg-salg@samfundet.no.

Frivillig

UKA og UKEfølelsen

Annenhver høst arrangeres UKA av rundt 1800 frivillige som jobber for at alle som deltar på festivalen skal få oppleve den beryktede UKEfølelsen. Selve festivalen varer i tre og en halv uke, men veien dit er felles for alle de frivillige.

Det er seks opptak til UKA. UKEsjefen velges allerede ca. halvannet år før den aktuelle UKE, og tar deretter opp sitt styre kort tid etter. UKEstyret tar så opp sine gjengsjefer og nestledere, som i neste opptak tar opp sine gjengstyrer. Disse tar så opp nye UKEfunker i sine gjenger.

Har du lyst til å være med og skape Norges største kulturfestival? Les mer på våre sider om opptak.

Seksjonene


Kontaktinformasjon

Generelle henvendelser

post@uka.no

Reservasjoner G-helg og H-helg

pakketilbud@uka.no

Booking (konserter)

booking@uka.no

Billetter

Kundestøtte for billettkjøp
Kontakt: billett-support@uka.no

UKEsjef

Max Meinich

ukesjef@uka.no

992 15 971

Presse

Frida Jerve

presse@uka.no

992 15 979


Adminsjef

Guro Prestegårdshus

adminsjef@uka.no

992 15 973

Ansvar for internkommunikasjon, IT, rekruttering og velferd for frivillige

Kultursjef

Live Wermundsen Mork

kultursjef@uka.no

992 15 978

Ansvar for alle kulturarrangementer på Samfundet, deriblant UKErevyen, intimteater, konserter, kurs og foredrag

PR-sjef

Maren Mood

pr-sjef@uka.no

992 15 977

Ansvar for samarbeidspartnere og markedsføring av UKA

Arenasjef

Adrian Padget

arenasjef@uka.no

992 15 974

Ansvar for arrangementer, drift, sikkerhet og servering i Dødens dal

Driftssjef

Annika B. Vigsnæs Taule

driftssjef@uka.no

992 15 975

Ansvar for drift, sikkerhet og servering på Studentersamfundet under UKA

Økonomisjef

Guro Larsen

okonomisjef@uka.no

992 15 972

Ansvar for budsjett, regnskap, billettløsninger og betalingssystemer


Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer