UKAS ARTIST: FIEH

DATO: 16.10.2019

TID: 23.00

STED Huset

PRIS:  Inkludert i inngang

ALDERSGRENSE: 18 år


UKAs artist er et konsept hvor tre lovende artister spiller to konserter, over to dager, hver sin uke under UKA. Første artist som er klar: Fieh!

Fieh er en gruppe som består av lidenskapelige musikere som lever og ånder for sitt håndverk. Med begavede instrumentalister tas du tilbake til en tid hvor klubbene var røykfylte, fansen lidenskapelige opptatt av musikken og musikerne oste av energi. "Et syttitalls ideal for hvordan instrumenter skal høres ut", er hvordan vokalisten Sofie Tollefsbøl beskriver det. Med inspirasjon fra fordums tiders musikere har sangene mye sjel og energi, samt en kvalitet som gir varme og karakter.

Nå, etter fem års skriving, lek og fintuning av lyden, har Fieh ti tøffe, punchy soul låter som er klare for å vises til verden. “Glu”, som ble gitt ut i 2017, er en styrkende hymne om å ikke ta imot noe dritt og hvordan "All these old men cannot tell me what to do". Låta endte opp på et utall lister og kulminerte i et lite, surrealistisk høydepunkt på "Elton John Rocket Hour", der en av pophistoriens aller største artister begeistret delte sin beundring.

Bandet består av åtte medlemmer. I tillegg til vokalist Sofie Tollefsbøl er det Ola Øverby på trommer, Andreas Rukan på bass, Jørgen Kasbo på gitar, Edvard Synnes på tangenter, Lyder Øvreås Røed på horn og trompet, Solveig Wang på backing vokal og Moog, og Thea Arnesdotter Lien på backing vokal. Mye av bandets særpreg kommer av at de er mange som alle tilfører noe eget og unikt til prosjektet.

Fieh er et ekte musikalsk kollektiv som er i ferd med å sette sitt preg på verden! I oktober kommer de til Trondheim og inntar scenen på Klubben to kvelder på rad.

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer