Velkommen til UKA-23: SPRÆKK!

I natt ble UKEnavnet endelig avduket!

Publisert:  05.10.2023
Tekst:  Ida Guldvog

Inspirasjonen bak årets UKEnavn baserer seg på situasjonen Studentersamfundet nå befinner seg i. Etter mange tiår med drømmer og idéer, står snart nybygget klart. Vi er i ferd med å tre inn i en ny tid, med et nytt bygg. Bygget vi kjenner i dag har bokstavelig talt slått sprekker, og på den måten kjent konsekvensene av det nye. Dette markerer et skille i UKAs historie, og vi har en visjon om å skape en revy som gjenspeiler dette. Vi ønsker å bevare tradisjonelle elementer, men samtidig formidle våre optimistiske forventninger til den kommende tiden. Med et nytt bygg og nye tradisjoner, følger nye muligheter.

Årets UKEnavn bryter med flere tradisjoner. Navnet slår på den måten sprekker i studentenes forventninger til UKEnavnet. De siste årene har UKEnavnet bestått av tre stavelser, og mange mener at det også bør ha tre betydninger. I år har vi valgt å bryte med disse forventningene, for å markere at vi er i ferd med å gå inn i en ny tid.

Årets revy er som alle andre revyer, en revy som forsøker sitt beste på å underholde og å være midtpunktet i festen kjent som UKA. Den tradisjonen holder vi heldigvis ved like.

“Forfatterkollegiet i UKErevyen starter prosessen med å finne UKEnavnet cirka 9 mnd før avduking,” forteller leder av Forfatterkollegiet, Olav Ødegård. “Det hele startet med mye idémyldring, og hele 130 navn lå på blokka. I løpet av et par uker med intens jobbing og drømming, landet vi på årets UKEnavn. UKEnavnet baserer seg på UKErevyens konsept, som utvikles av revyens kunstneriske forum. Navnet hadde vi klart i februar, så du kan jo tenke deg hvor deilig det er å endelig kunne si det høyt. Vi e så gla at vi SPRÆKK!”

Og med avdukingen overstått er UKA-23 endelig i gang - vi gleder oss til en måned med mye fest og moro!

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer