Gunde promotile

GUNDELACH + BENDIK GISKE

DATO: 21.10.2019

TID: 22.00

STED Storsalen

PRIS:  fra 220,-

ALDERSGRENSE: 18 år


21. oktober gjester Gundelach + Bendik Giske UKA og Storsalen, dette vil bli en musikalsk opplevelse du sent vil glemme!

Siden han var 16 år har Kai Gundelach vært tilstede i Oslos klubbmiljø, først da han snek seg inn på klubbene med falskt legg og senere som oppvarmer for DJ’ene han så opp til i ungdomstiden. Innimellom festene og gjennom et studieopphold i Stockholm jobbet Kai i hemmelighet med egne låter sammen med kompis og medkomponist Pål Ulvik Rokseth. I et knøttlite studio på Jar i Oslo komponerte de to vennene vakre og intrikate elektroniske melodier kombinert med fløyelsmyk falsettvokal og pulserende beats. Etter å ha sendt demoene til produsent Joel Ford (Autre Ne Veut, Oneohtrix Point Never, Cyril Hahn) startet et samarbeid som førte til at Kai reiste til New York for å spille inn en EP i Joels studio i Williamsburg. Første smakebit fra dette samarbeidet ble sluppet våren 2015, singelen Alone in the Night førte til at han ble hentet inn som support for de svenske stjernene i Say Lou Lou på deres releaseturne og som oppvarmer for James Blake på Piknik i Parken i 2015.

Med utgivelsen av Spiders i 2015 markerte Gundelach seg tidlig som en artist som hadde mye spennende på lager. I kjølvannet av sin første utgivelse ble låten listet på P3 og hyllet av BBC Radio1s Phil Taggart. Med utgivelsen av EP-en Gundelach i 2016 ble han nominert til Spellemansprisen i klassen årets popsolist. I 2018 kom hans første album Baltus, og kritikerne frydet seg av begeistring over nok et solid pulserende håndverk. Utgivelsen av hans første album førte til en Spellemansnominasjon i klassen årets produsent i 2018. Hittil i 2019 har Gundelach fortsatt å levere nye musikalske godbiter. Med utgivelsen av singelen Bolder, samt tolkningen av The Moon Is a Harsh Mistress kan man ikke gjøre annet en å glede seg til oktober når han gjester UKA. I tillegg til Gundelach kan UKA også by på enda en musikalsk kunstner samme kveld og i samme lokale!

Med bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim, musikkonservatoriet i København, samt musikkhøgskolen i Oslo har Bendik Giske markert seg som en fremadstormende saksofonist og komponist. Han har skrevet og produsert musikk for scene-, performance-, og billedkunst og arbeidet hans har blitt innkjøpt av galleriet og stiftelsen Lafaytte Anticipations. Giske har opptrådt på festivaler, klubber og arenaer for samtidskunst, bl.a. Berghain, Art Basel, MoMA PS1, New Museum i New York, ICA og Frieze i London, Berlin Biennale, Øyafestivalen og hovedscenen på Operaen i Oslo.

Gjennom musikken viser Giske en unik fysikalitet, sårbarhet og utholdenhet. Hans album Surrender (Smalltown Supersound) ble mottatt med entusiasme av internasjonal presse og publikum da det kom tidlig 2019 med remixer av amerikanske Total Freedom, Lotic, britiske Rezzett og norske Deathprod. Surrender er en hypnotiserende debut som tar lytteren med på en ferd gjennom eufori og utforskertrang fra Berlins undergrunns klubbscene, berettet kun med saksofon og stemme så vel som et knippe velplasserte mikrofoner. Med pust, stål og muskler formidler Giske sine opplevelser gjennom saksofonen.

Giske tar for seg byggesteinene i elektronisk musikk og spiller det live, helt uten looping eller lignende, og omfavner sin menneskelige feilbarlighet. Han nevner Lindtrøms arpeggioer og Evan Parkers sirkelpust som referanser, og ved å kombinere disse ytterpunktene sammensmeltes frijazz og klubbmusikk.

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer