Ukens UKEfunk: Emma Riise

“Jeg gikk rundt et år der jeg spiste dadler hver dag og trodde hele tiden at de var ment å være litt «spicy». Så sa dette høyt hjemme og ble da møtt med latter, og da skjønte jeg at dadler ikke skal være sterke, jeg er bare allergisk… ”

Publisert:  28.06.2023

Hils på Emma - En av UKAs kostymedesignere!

Emma er 21 år og kommer fra Lillehammer. Hun bruker hverdagen på å ta opp fag etter videregående for å kunne komme inn på det studiet hun vil. Som kostymedesigner i UKA, er det kanskje ikke noen overraskelse at hun er en del av Revygjengen. Denne gjengen fungerer som et stort organ for å sette sammen en forestilling uten like. Emmas ansvar er å skaffe og lage kostyme til skuespillerne under UKErevyen.

Emma

Jeg visste ingenting om UKA, og så, så jeg bare stillingen helt plutselig rett før fristen og tenkte: «jævlig fett, kanskje jeg passer som kostymedesigner.».

Revyen var starten på kulturfestivalen UKA i 1917, og UKErevyen omtales derfor ofte som hjertet av UKA. Revyen bidrar til et enormt engasjement for både nåtidens studenter og tidligere studenter. Emma har som hobby å sy og lage klær. Hun forteller at hun ofte sitter hjemme med hodetelefoner og gjør akkurat dette. Etter å ha fått vervet, har hobbyen blitt til en mye mer sosial begivenhet hvor hun diskuterer og prater med andre om syingen og sine ideer. Dette er noe hun setter pris på og synes er veldig gøy.

Kostyme er en gjeng, på nesten 40 stk, som består av kostymedesignerne, kostymekoordinator, kostymearbeidsledere, kostymesyere, hår- og sminkeansvarlige. For øyeblikket jobbes det med design av kostymer til høsten, og arbeidslederne er satt i gang med mønsterkonstruksjon til skuespillerne, slik at kostymene skal passe dem perfekt. Syingen begynner ved studiestart og da blir det hektisk forteller Emma, dette er noe hun gleder seg veldig til!

Gleder meg så sykt til å se skissene mine bli virkelige på scenen og også å jobbe sammen med så mye flotte mennesker. Også er det jo kulturfestival, og hvem digger vel ikke alt en sånn festival har å by på!

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer