UKAs teaterprogram

Foto: foto.samfundet.no

Du vil ikke gå glipp av høstens teateropplevelser!

Publisert:  13.09.2023

Trondheims livlige kulturscene gjør seg klar for en spennende underholdningssesong, med et mangfold av forestillinger og arrangementer som vil glede både innbyggere og besøkende. Fra fengende skuespill til morsom komedie og storslåtte musikalske revyer, er det noe for enhver smak å glede seg til i ukene som kommer. I denne artikkelen vil vi utforske en imponerende rekke forestillinger og feiringer som er planlagt i byen, og som lover latter, musikk og uforglemmelige opplevelser.

UKErevyen

UKErevyen er Norges største studentrevy, og i oktober vil den 110 år lange tradisjonen igjen fylle Storsalen med latter og sang!

Revyens historie kan dateres tilbake til 1913 og blir regnet som grunnlaget for den kulturelle festivalen kjent som UKA. UKErevyen er for mange hjertet av UKA. Fra revyens opprinnelse og frem til i dag har mye endret seg, men studentene har alltid, unntak av årene 1941 og 1943 under okkupasjonen, satt opp en kjent og kjær revy annethvert år. I takt med utviklingen av studentbyen Trondheim har UKErevyen utviklet seg fra å være en halvveis improvisert forestilling til å bli en revy med høy kunstnerisk og teknisk standard. Omtrent 200 frivillige har jobbet døgnet rundt for å skape en herlig blanding av tull og tøys! I tråd med tradisjonen blir innholdet i UKErevyen holdt hemmelig frem til åpningen av UKA 5. oktober. Ved midnatt blir UKEnavnet avslørt, som også er navnet på årets revy og festival. Vi kan likevel røpe at det blir en festlig forestilling, full av humor, spektakulære kostymer, musikk og imponerende sceneteknikk og scenografi. Kanskje det også blir noen overraskelser?

Vi håper at UKErevyen 2023 får publikum til å le så det runger i Storsalen, så vel som i resten av byen. Kanskje vil du som publikummer også kjenne på andre følelser og felle en tåre når sceneteppet går ned? UKErevyen spilles i Storsalen nesten hver dag under UKA og er en sentral del av festivalprogrammet. Kom og føl vibrasjonene med oss i Storsalen - vi sees!

“Den gangen Onkel Kulle ble sprø”

Barneteateret, som siden UKA-77 har vært en kjent og kjær UKEtradisjon for Trondheims barn og unge, setter denne gangen opp intet mindre enn stykket “Den gangen Onkel Kulle ble sprø”. Nå kan du se den spennende barneboken i ny drakt, denne gangen som teateroppsetning.

Handlingen er satt til en hage, hvor Onkel Kulle omsider har bestemt seg for at han ønsker å være en rhododendronbusk. Det resulterer i tidenes oppspill i nabolaget, og ryktet om busken som er Onkel Kulle sprer seg fort. Lurer du på hva som kan skje når en overengasjert far får en idé, to barn kun har lyst på is, og onkel har blitt helt sprø? Eller kanskje du er nysgjerrig på hvor mange måter det er mulig å uttale rhododendron på? Kom innom Baccarat i perioden 2. til 29. oktober og få det med deg!

Kavalkaden 23!

Siden det episke UKEjubileet i 2017 har vi fylt Storsalen med de mest monumentale UKEnumrene gjennom tidene og et publikum som er i ekstase! Dette er en relativt fersk tradisjon i dette formatet, men la meg forsikre deg, det er et konsept så solid som stål; Å bringe frem skatter fra UKErevyenes arkiver, med hovedfokus på den musikalske prakten. Vi feirer UKAs storslåtte historie, pakket inn i en musikalsk gave som varer en hel time. Her vil du bli vitne til glitrende nummer fra fjorårets revy - Razzmatazz, tiårsjubilanten fra 2013 - Jubalong, og til og med legendariske innslag fra 1973 - Skubidi, pluss en hel hærskare av andre uforglemmelige øyeblikk. Denne forestillingen er en uunnværlig opplevelse for alle som ikke bare er likegyldige til UKAs rike revyhistorie. (Og ja, det inkluderer deg også, du som faktisk leser dette! Tenk på det!)

Revycafé er tilbake i år også!

Revycafé er en kombinasjon av revy og café som settes opp av forfatterkollegiet bak UKErevyen. Her fremfører de ulike sketcher som av en eller annen grunn ikke ble inkludert i årets revy. Det hele er et lavterskel arrangement hvor du får oppleve en morsom oppsetning med få rekvisitter og blandet kunnskap om replikkene. I år er arrangementet lagt til Daglighallen, hvor du får muligheten til å smake god øl samtidig som du ser på en gøyal og annerledes oppsetning.

Supperevyen: En Lidenskapelig Hyllest til StudenterUKA

Historien begynte i det uforglemmelige året 1997, et år som ikke bare markerte UKA's 80-årsjubileum, men også Trondhjems tusenårige eksistens. Tidligere studenter med en uutømmelig trang til scenelyset bestemte seg for å gjøre sitt triumferende comeback. Og det var på høy tid, i hvert fall etter deres egne ord. Supperevyen kom som en balsam for publikums sjel den kvelden, og har siden den gang vært et uunnværlig høydepunkt i UKEprogrammet.

Men hvorfor denne mystiske tittelen, Supperevyen? En teori går ut på at de serverer en hjertevarmende suppe før forestillingen begynner, for å varme opp både magen og stemningen.

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer