Her er årets debatter

UKA inviterer til debatter med varierte tema!

Publisert:  12.09.2023

Årets debatter byr på forskjellige tema; fra Kronprinsen og FN om bærekraftighetsmål, til samtaler om polyamorøsitet, eller diskusjon om universitetet; om det skal være et sted for dannelse eller kun et arbeidstakerkurs. Ta med deg en venn, eller kom alene. Her finner du garantert ett tema som interesserer deg, og utvilsomt

Polyglamorøst?

Skal vi våge å spre kjærligheten og krydre livet med flere deltagere? I denne brennhete debatten vil vi dykke ned i det spennende og utfordrende universet av polyamorøse forhold og lidenskapelige eskapader. Åpner det opp for uendelig frihet og færre hemmelige forhold, eller kanskje det pirrer mindre på sikkerhetsfronten? Er monogami bare en naturlig refleks eller kunstig smak? Hvilke forhindringer stikker kjepper i hjulene for de som ønsker å forme sitt eget kjærlighetsdrama?

Bli med oss når vi går til krig mot romantikkens konvensjoner med våre glitrende og eventyrlige diskusjonsdeltakere: Lynn Myrdal, Polynorges modige utforsker. Leif Edward Ottesen Kennair, psykologiprofessoren som studerer de sensasjonelle hemmelighetene bak menneskelig adferd. Trond Amundsen, vår evolusjonsbiologi-guru, som tar oss med på en vill reise fra forhistoriske kjærlighetstriangler til moderne hjertebranner.

Universitetet: Dannelse eller arbeidstakerkurs?

Vi hører stadig vekk om behovet for arbeidslivsrelevante utdanninger. Arbeidslivet skriker etter spesifikk kunnskap fra høyere utdanning, og masseuniversitetets inntog har gjort bachelor til det nye artium. Samtidig raser debatten om de humanistiske fagretningene fortjener livets rett i den teknologiske tidsalder. Kost vs. nytte har blitt en realitet i akademia, og regjeringens politikk skaper en ny hverdag for en sektor som setter sin uavhengighet høyt. I høstens debatt skal vi ta for oss spørsmålet: hva skal høyere utdanning være – et arbeidstakerkurs, eller en dannelsesreise for nysgjerrige unge? Bør næringslivet styre hvem og hva universitetet utdanner?

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer