Utfordre smaksløkene med smakstester

Foto: foto.samfundet.no

Finn din nye favorittdrikk på smakstest under UKA!

Publisert:  14.09.2023

UKA inviterer til en rekke smakstester, hvor du vil få muligheten til å utforske masse ny og spennende drikke. Her kan du blant annet teste ut brennevin, som gin eller whisky, og det vil også holdes en egen smakstest for sake! Er du vinentusiast, har lyst til å prøve deg på forskjellige typer øl, eller vil du unne deg muligheten til å teste ut diverse champagner? UKA har smakstester som passer for deg!

Gin

Er du en gin-fanatiker? Eller er du bare interessert i å prøve ut nye ting? Da er dette arrangementet for deg. Denne brennevinsmakingen er den perfekte muligheten til å utforske og lære om gin; stiler og smaker fra den botaniske verden. Det blir blant annet smaking av London Dry og Old Tom. Her får du muligheten til å lære det lille ekstra for å forstå hvordan du kan perfeksjonere gindrinkene dine til neste festlighet.

Whisky

Har du også opplevd å få servert en god whisky som du skulle ønske du kjente bedre til? Eller er du kanskje typen som blir forvirret av uttrykk som neat, sour og old fashioned? Da bør du bli med på whiskykurs! Her får du muligheten til å sette sansene i gir og smake på mange ulike whiskyer. Uavhengig om du liker skotsk, irsk, amerikansk eller japansk whisky, kan vi garantere at dette kurset har noe for deg.

Vin

Har du noen gang vært nysgjerrig på å smake noe annet enn den billigste vinen med høyest alkoholinnhold? Eller har du kanskje bare lyst til å lære mer om ulike typer vin? Da er vinsmaking på Selskapssiden noe for deg! Her vil du få muligheten til å lukte, smake og lære mer om viner du kanskje ikke kjenner til fra før. Kurset byr på en reise fra kontinent til kontinent for å lære mer om de ulike typene druer, ulike viner og hvordan man skal smake vin på den riktige måten. Kanskje du til og med finner en ny favoritt?

Sake

Er du nysgjerrig på sake, en mystisk og forlokkende verden du har knapt rørt ved? Eller har du allerede kastet deg inn i dette fortryllende universet, men føler deg litt som en sjømann uten kompass? Da bør du gripe denne unike muligheten til å dra på en eventyrlig reise, ledet av selveste Eivind Steiro Berg-Hanssen. Han er en tidligere mester bak bardisken på Samfundet, nå en uunnværlig skikkelse hos Britannia, og en ekte kaptein på rismarkene. Bli med på en 90 minutters reise gjennom smaken av Japan, med hvert glass som et portrett av dette fascinerende landet.

Champagne

Det sies at alt går til champagne, men hvilken champagne går best til akkurat din favorittrett? Brenner du inne med et spørsmål om hvorfor pét nat er så hot? Bli med på smaking av musserende vin og finn ut av det! Dette blir en sprudlende aften hvor du kan lære om ulike musserende viner. Blant dem finner vi prosecco, cava og, naturligvis, champagne. Selv boblene av glede i Nidars Stratos-plater blir fåtallige når vi sammenlikner med denne aftenen her!

Ølsmaking på E.C. Dahls Bryggeri

UKA inviterer til ølsmaking og omvisning på E.C. Dahls Bryggeri. E.C. Dahls Bryggeri har brygget øl i Trondheim siden 1856 og samarbeidet mellom E.C. Dahls og UKA går tilbake til UKAs oppstart. I 2016 gjorde E.C. Dahls en storstilt ombygging og har siden brygget over 60 ulike øl. Nå inviterer E.C. Dahls oss hjem til en ølsmaking og omvisning på bryggeriet. Stijn og Kristian fra E.C. Dahls skal ta oss igjennom en smaking av 6 ulike brygg. Forvent en glad og lærerik aften!

Ølsmaking på Samfundet

E.C. Dahls Bryggeri har brygget øl i byen vår siden 1856 og samarbeidet mellom E.C. Dahls og UKA går tilbake til UKAs oppstart. I 2016 gjorde E.C. Dahls en storstilt ombygging og har siden brygget over 60 ulike øl. Fra bryggeriet får vi besøk av Stijn og Kristian som skal ta oss igjennom en smaking av 6 ulike brygg. Forvent en glad og lærerik aften!

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer