Et symbol på UKA-23

Årets revyplakat er en hyllest til fortidens prestasjoner, nåtidens spenning og fremtidens muligheter.

Publisert:  19.10.2023

I år markerer UKA sitt 110-års jubileum med en storslått revy, og plakaten som skal fronte arrangementet har blitt avslørt. Hvert år har UKA en åpen konkurranse hvor alle, uavhengig av erfaring, har muligheten til å delta og lage plakaten for årets UKErevy. Konkurransevinneren for UKA-23 er Ada Eide Longva. Hennes kreative verk fanger essensen av festlighetene og markerer en spennende tid i festivalens historie.

Revyplakatkonkurransen har vært en fast tradisjon i mange år. Det gir unge kunstnere og grafiske designere en sjanse til å sette sitt preg på festivalen, samtidig som det reflekterer UKAs ånd for å feire mangfold og kreativitet.

Å velge en vinner er ikke alltid like lett. Juryen måtte gjennom tre runder med tilbakemeldinger og revisjoner. UKA-23 representerer en viktig milepæl i festivalens historie. Med et nytt bygg som representerer en ny æra, ønsket juryen å finne en plakat med blikkfang som kunne gjenspeile dette skiftet. Samtidig ønsket de å feire både det som har vært og det som kommer. Med 110-årsjubileum som en viktig milepæl, var målet å lage en plakat som gjenspeilte den rike historien til UKErevyen, og samtidig fokusere på fremtiden og de optimistiske forventningene til det som kommer.

Blant alle innsendte bidrag, utmerket Ada seg tidlig som en av de mest lovende deltakerne. Etter at hun vant, kunne de samarbeide for å finjustere og fullføre plakaten. Hennes plakat fanget essensen av det juryen søkte etter og ga uttrykk for festivalens historie og fremtidsutsikter på en engasjerende og kreativ måte. Plakaten inneholder symbolikk som hedrer tradisjonelle elementer av UKErevyen, samtidig som den fanger essensen av moro og feiring som festivalen representerer. Ada har klart å formidle årets revy konsept og visjon på en fremragende måte gjennom sitt kunstverk.

UKA-23 ser frem til å feire sitt 110-års jubileum med en plakat som er en hyllest til fortidens prestasjoner, nåtidens spenning og fremtidens muligheter. Plakaten blir et ikon for festivalen og påminnelse om UKAs engasjement for kunst og kreativitet. Den inviterer publikum til å delta i en feiring som markerer en milepæl i Norges studentkultur. Resultatet Ada har gitt til UKErevyen, kommer til å stå som et symbol for UKA-23 i all fremtid.

Michelle

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer