Velkommen til UKA

UKEtog
Foto: foto.samfundet.no

Under to måneder igjen til UKA-23, Norges største kulturfestival. Er du klar for å ta del i festlighetene?

Publisert:  07.08.2023

Trondheim by er ofte omtalt som en av de beste studentbyene i Norge. En stor grunn til at studenter trives såpass godt her, er alle mulighetene byen tilbyr. Her kan du ta del i idrett, politikk, kultur og ulike linjeforeninger, og det er tydelig at byen preges av en blomstrende studentfrivillighet.

UKA er den største kulturfestivalen og den eldste studenteruka i Norge, da festivalen har blitt arrangert annethvert år siden oppstarten i 1917, med unntak av krigsårene. UKA er utelukkende drevet av frivillige studenter, og har i alt omtrent 2000 frivillige som jobber sammen for å skape og forme festivalen. I år tar UKA sted 5.-29. oktober, og har et mangfold av arrangementer. I høst kan du blant annet se 50 Cent, Astrid S og Honningbarna på scenen.

I tillegg til konserter med både lokale og internasjonale artister og grupper, arrangeres det en rekke temafester, diverse kurs og show. Blant tidligere års suksesser, finner vi Silent Disco, foredrag om mote, og meditasjonskurs. Så langt i år har UKA blant annet avslørt at komikerduoen Berrum og Beyer kommer.

UKA har også sin egen revy. UKErevyen er hjertet av UKA, da revyen var det som startet festivalen i 1917. UKErevyen blir satt opp av omtrent 180 frivillige, og blir stadig mer og mer ambisiøs.

Selv om UKAs arrangementer tar sted uavhengig av hverdager og helger, er helgene under UKA spesielle. Hver helg har et eget fokus; først kommer B-helgen (6. - 8.) som er for byen, og deretter G-helgen (13. - 15.) som er dedikert til tidligere trondheimsstudenter. S-helgen (20. - 22.) er alle studenters helg, uavhengig av studiested. Til slutt avsluttes UKA med Husets helg (27. - 29.) til ære for alle frivillige på Samfundet i UKA eller ISFiT.

I løpet av UKA får du mulighet til å ta del i en mengde av varierte arrangementer, enten det er som frivillig eller deltaker. Som frivillig i UKA får man en unik mulighet til å sette sitt preg på årets festival, samtidig som man jobber sammen med mangfoldet av studenter som deltar som frivillige. Opplevelsene og vennskapene som skapes under den intensive festivalperioden vil sent bli glemt.

Har du lyst til å ta del i studentfrivilligheten og være med å forme UKA? UKA har opptak fra 14. august!

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer