Ukens UKEfunk: Kari Johanne Sørensen Bøckman

“Jeg har kommet på sisteplass i NM to ganger!”

Publisert:  24.08.2023

Hils på Kari - Sjefen for hele UKA!

Kari Johanne Sørensen Bøckman er 22 år og kommer fra Oslo. Hun studerer Ingeniørvitenskap og IKT, med spesialisering i produksjonsledelse. Selv om Kari er student så ser studiehverdagen hennes veldig annerledes ut.

Veldig mange av mine oppgaver handler om kommunikasjon! Jeg snakker med folk i UKA om prosjekter, strategier og hvordan oppgaver skal løses. Ofte kan det være fint å sparre med noen for å være sikker på at man har sett saken fra alle sider. Jeg synes det er veldig gøy når innholdet er så variert og spennende som hos oss! Så snakker jeg mye med andre folk som gjerne vil samarbeide med UKA. Heldigvis er det mange av dem også. I tillegg til dette har jeg en rolle hvor jeg ofte representerer UKA utad. Det betyr at jeg innimellom holder taler eller blir intervjuet i pressen.

Esten

Kari forteller at da hun var med i UKA-21 så hadde hun det beste året i sitt liv. Da var hun Vertskapssjef i Dødens dal. Hun var en del av ledelsen i Dødens dal, og fikk være med på å arrangere UKAs aller største konserter og arrangementer. Kari forteller at hun blant annet fikk lære veldig mye om det å sette opp UKAs helt egen konsertarena, og om sikkerhet og ledelse. Dette var en helt ny opplevelse for Kari, da fikk hun oppdage hvordan det var å lede en gjeng på over 100 UKEfunker, i tillegg til å få muligheten til å lære masse om et helt nytt fagfelt.

Hun beskriver lettelsen som kom da man fikk beskjed om at man kunne arrangere UKA-21 helt uten kohorter og restriksjoner som en helt unik opplevelse. Den livserfaringen hun fikk av å møte og samarbeide med så mange forskjellige mennesker har satt et preg i henne. Da hun valgte å stille som UKEsjef for UKA-23 så visste hun at det å videreføre UKA som en organisasjon og festival var noe hun virkelig ville være en del av. Kari uttrykker at hun er veldig glad i UKA og ser på å være en del av organisasjonen som et stort privilegium.

Aller best liker jeg å få lov til å se festivalen utvikle seg, fra den spede begynnelse i februar/mars for 1,5 år siden, hvor jeg og UKEstyret diskuterte de grunnleggende avgjørelsene for organisasjonen, til nå: hvor Promenadekonsert, avdukning og fullsatt festival er rett rundt hjørnet.

Det Kari gleder seg mest til er avdukingen av UKEnavnet, for det markerer starten av hele UKEperioden. Hun forteller at alt man har arbeidet mot har på et vis vært i horisonten veldig lenge, men snart så er målet nådd. Hun gleder seg veldig mye til å oppleve så mange arrangementer som mulig, da særlig 50 Cent i Trondheim Spektrum.Det blir den største konserten til UKA gjennom tidene!

Jeg har veldig mange gode minner fra UKA-21! Noe av det jeg syns er morsomst å huske tilbake på er alle historiene om rare ting publikum gjorde. På Veronica Maggio + Gabrielle konserten var det f.eks helt sinnssykt mange par som slo opp under konserten. Folk hadde ikke vært ute blant folk på konsert på to år, og mange var for unge for sånt før korona. Så jeg tror det var mange forhold som rakna med "Måndagsbarn" og "5 fine frøkner" i bakgrunnen. Så var det sykt gøy å ta folk i å prøve å hoppe over gjerdene for å komme inn - det fungerer jo veldig dårlig siden noen alltid står og følger med. Som regel kom de halvveis over, før de så at noen så dem og prøvde å snu. Det var til og med noen i galla som prøvde seg på Promenadekonserten! Det tror jeg var første gang. Det er vanskelig å gjemme seg i prikkete dress, og mye vanskeligere å klatre opp en våt skråning enn ned.

Det er ingen tvil om at sjefen for UKA - 23 går en travel høst i møte. Likevel mener hun selv at hennes hverdag er ganske lik andre studenter, ihvertfall hvis man bytter ut skole med verv. En typisk hverdag for Kari starter med møter på Trafon og slik fortsetter det utover dagen. Det er alltid noe Kari kan hjelpe til med, alt fra ferdigstilling, idemyldring til generell sparring på prosjekter. Og det er noe hun med glede hjelper til med!

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer